Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι Ίταλοι βάφτισαν "το πιο τρελό πέναλτι της χρονιάς" αυτό που σημειώθηκε στο Τερμένο-Ντρο και έκρινε άνοδο σε κατηγορία, όμως ο αθλητικός δικαστής έφερε τα πάνω-κάτω, κρίνοντάς το άκυρο και ορίζοντας την επανάληψη του αγώνα


Termeno vs. Dro Απίστευτο πέναλτι στην Ιταλία by eksoxiko




Tο συγκεκριμένο πέναλτι έκρινε εκείνη τη στιγμή την άνοδο της Τερμένο στην Eccelenza, όμως η χαρά των ανθρώπων της δεν κράτησε για πολύ: και αυτό γιατί ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε ότι το γκολ που κατακυρώθηκε ύστερα από το "τρελό πέναλτι" δεν είναι έγκυρο!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τα ιταλικά ΜΜΕ, ο αθλητικός δικαστής στη γειτονική χώρα εξέτασε την ένσταση που παρουσίασε η ομάδα του Τρέντο, Ντρο, αναφορικά με την κατακύρωση του γκολ του ποδοσφαιριστή Πάλμα, και πήρε την απόφαση να το ακυρώσει διατάσοντας παράλληλα την επανάληψη του αγώνα.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο δικαστής μελέτησε το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής και με βάση τον κανονισμό διαπίστωσε το "τεχνικό λάθος εκ μέρους του άρχοντα του αγώνα".

Σύμφωνα με τον κανονισμό, κατά τη διάρκεια ενός πέναλτι, εάν αυτό δεν χτυπηθεί στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα (δηλαδή μέσα στο 90λεπτο ή στην παράταση), η φάση σταματάει μόλις η μπάλα -αφού χτυπήσει στο δοκάρι- σκάσει στο έδαφος.

Με βάση το γράμμα του νόμου, ο αθλητικός δικαστής διέταξε λοιπόν την επανάληψη του αγώνα, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς του πρωταθλήματος να βάλουν μία νέα ημερομηνία στο καλεντάρι στην οποία Τερμένο και Ντρο θα διεκδικήσουν την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Το πιο παράξενο ίσως γκολ για το 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου