Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σε όσα ακούστηκαν από τον Ανδρέα Βγενόπουλο για το γήπεδο απάντησε η κατασκευαστική εταιρεία «ΆΚΤΩΡ ΑΤΕ»


Απαντήσεις «Άκτωρα» για το γήπεδο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

• Η σύμβαση εργολαβίας μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ έχει εγκριθεί από τα ΔΣ των εταιρειών και περιέχει ως αντικείμενο την εκπόνηση μελετών, την έκδοση αδειών και την κατασκευή του Νέου Γηπέδου του Παναθηναϊκού. 

• Στη συνέχεια εκπονήθηκαν, με δικές μας δαπάνες, όλες οι απαιτούμενες μελέτες και εκδόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις και Άδειες. Επίσης, σύμφωνα με την σύμβαση εργολαβίας, προχωρήσαμε σε εργασίες καθαίρεσης υπαρχόντων κτισμάτων και εργασίες εκσκαφών και εξυγιάνσεων.

• Τον Μάρτιο του 2010 μας ζητήθηκε εκτάκτως να ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες κατασκευής του Γηπέδου. Από τότε και μέχρι σήμερα η εταιρεία μας έχει αναλάβει την επιμέλεια και φύλαξη του Έργου, που εκτελεί επίσης με δαπάνες της.
• Η συμμετοχή της εταιρείας μας στην κατασκευή του νέου Γηπέδου και η συνεισφορά μας μέχρι σήμερα σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση είναι συνεπής και συνεχής όπως ακριβώς κάνουμε και για το σύνολο των πελατών μας.

• Βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσουμε, για αποκατάσταση της αλήθειας, ότι μας εντυπωσίασε αρνητικά, το γεγονός ότι κατά την έναρξη των εργασιών η βούληση του Εργοδότη, για αυτό το Έργο ζωής για την Ομάδα του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε διασπασμένη με το μέτοχο της μειοψηφίας να έχει διαφορετική άποψη σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου. Οι εναλλακτικές λύσεις που προτάθηκαν από τη μειοψηφία ήταν ανεδαφικές. Ενδεικτική η πρόταση για το Ολυμπιακό Στάδιο, «αγνοώντας» ότι το μοναδικό στάδιο της Ελλάδας με Ολυμπιακές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση αφενός δεν μπορεί να μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου, λόγω βασικού σχεδιασμού, και αφετέρου ότι θα αφαιρείτο από την ελληνική αθλητική κοινότητα, η πιο αξιόλογη εγκατάσταση για διεθνείς διοργανώσεις στίβου. Άλλωστε το Ολυμπιακό Στάδιο που είναι «Το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο» της σύγχρονης Ελλάδας αποτελεί την πολιτισμική κληρονομιά του σήμερα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου