Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Μπεργκ:Δεν πάμε απλά για να .πάμε, αλλά για να κερδίσουμε το Κύπελλο


Μπεργκ: «Θέλουμε το Κύπελλο»!



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ στο Novasports 

Πετύχατε τον στόχο σας και πήρατε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Πως τα καταφέρατε να πάρετε το εισιτήριο για το σπουδαίο ματς της 26ης Απριλίου; 

«Ο στόχος μας ήταν η νίκη και πιστέψαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό.
Ήταν μια πραγματικά καλή προσπάθεια. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να σκοράρουμε πολλά γκολ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, τα καταφέραμε με ένα καλό αποτέλεσμα όπως είναι το 3-0 και νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

Ήταν σημαντική η συμβολή σου στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό, κυρίως με την παρουσία σου στην παράταση. Είχες ενέργεια, πάθος και σε όλη τη σεζόν δείχνεις εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Αισθάνεσαι ότι είναι η καλύτερη σεζόν που κάνεις τα τελευταία χρόνια; 

«Ναι, αυτό πιστεύω κι εγώ. Αναφορικά με την παράταση, πρέπει να έχεις δύναμη και προπονούμαστε καθημερινά, ώστε όλοι να μπορούν να αγωνιστούν 120 λεπτά, χωρίς να έχουν προβλήματα. Ασφαλώς υπήρξε κούραση στην παράταση, όμως νομίζω ότι οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν περισσότερο κουρασμένοι». 

Όταν πρωτοήρθες στην ομάδα και αντίκρισες όλα αυτά τα νέα παιδιά, πίστευες ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, διεκδικώντας παράλληλα και τη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι οφ; 

«Ναι, φυσικά! Ήρθα εδώ, γιατί ήθελα να κερδίσω κάτι και τώρα δείχνουμε ότι μπορούμε. Ασφαλώς στην αρχή της σεζόν είχαμε μια εντελώς καινούργια ομάδα και δεν γνωρίζουμε αν κάποιος πραγματικά το πίστευε, ωστόσο όσο περνούσε ο χρόνος και παίζαμε περισσότερο, γνωριζόμασταν και καλύτερα. Και τώρα φαίνεται στο γήπεδο ότι γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου περισσότερο, σε σχέση με την αρχή, Όλοι μας- και οι νέοι και οι έμπειροι παίκτες- πραγματικά βοηθάμε ο ένας τον άλλον και κάνουμε ότι μπορούμε για το καλό της ομάδας». 

Εδώ που έχετε φτάσει, πιστεύεις πλέον ότι μπορείτε να κερδίσετε το Κύπελλο; 

«Φυσικά και το πιστεύω. Είμαστε στον τελικό, έχουμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ωστόσο θα είναι ένα εντελώς καινούργιο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όμως έχουμε αυτοπεποίθηση και πηγαίνουμε με χαρά στον τελικό. Δεν πάμε απλά για να .πάμε, αλλά για να κερδίσουμε το Κύπελλο». 

Τι σημαίνει ελληνικό Πάσχα για σένα; Πρώτη φορά θα ζήσεις τα έθιμα μας. Γνωρίζεις κάτι; 

«Είναι η πρώτη μου φορά εδώ το Πάσχα, όμως φυσικά και έχω ακούσει πολλά και γνωρίζω ότι είναι κάτι πραγματικά σημαντικό. Είναι ωραίο να έχεις κάποιες ημέρες ξεκούρασης και να έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις με την οικογένεια σου και τους φίλους σου. Θα είναι κάτι όμορφο». 

Εδώ σουβλίζουμε αρνί το Πάσχα. Θα δοκιμάσεις κι εσύ; 

«Ίσως και να το κάνω. Θα πάω σε ένα νησί για να φύγω λίγο από την Αθήνα και ίσως να βρούμε εκεί ένα καλό εστιατόριο για να δοκιμάσουμε». 

Τι θέλεις να ευχηθείς στον κόσμο; 

«Καλό Πάσχα (στα ελληνικά)»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου