Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 0-2

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας χάρη σε γκολ των Μόνχε (26') και Μαρτίν (80'), κάνοντας τεράστιο άλμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ (videos).



ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου κινήθηκε σε ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς μέχρι το πρώτο 25λεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν στο χώρο του κέντρου και να επισκέπτονται αραιά και που τις δύο εστίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το διάστημα αυτό δεν είχε να επιδείξει κάτι περισσότερο από μία παράλληλη μπαλιά του Γκουστάβο στο 10' (δεν κατάφερε ο Επστάιν να κάνει την προβολή) για την Κέρκυρα, και μία ατομική ενέργεια του Ακόστα στο 22' για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία σταμάτησε λίγο πριν βρεθεί μόνος του με τον Αποστολίδη.

Όλα άλλαξαν όμως στο 25ο λεπτό, όταν μετά από κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας ο Σολάκης βρέθηκε τετ α τετ με την αντίπαλη εστία, ο Παρασκευαΐδης τον τράβηξε ει στιγμιαία από πίσω και ο διαιτητής Θάνος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον παίκτη των γηπεδούχων (ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο Σολάκης).



Διπλό το κακό ουσιαστικά για την Κέρκυρα καθώς βρέθηκε πολύ νωρίς με αριθμητικό μειονέκτημα αλλα και πίσω στο σκορ, με τον Μόνχε να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι στο 26' και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αποστολίδη, γράφοντας το 0-1.



Η Κέρκυρα προσπάθησε να "απαντήσει" αστραπιαία, αλλά το σουτ του Επστάιν στην κίνηση μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ (28'), ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν ψηλά, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ρόκα πέρα από ένα σουτ του Γκουστάβο στο 43' (άουτ).

Η Κέρκυρα προσπάθησε να μπει δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Γκουστάβο να επιχειρεί να γυρίσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή στο 52' αλλά αυτή να φτάνει στην αγκαλιά του Ρόκα, ενώ η συνέχεια βρήκε τους "Νησιώτες" να κυριαρχούν στα κερδισμένα κόρνερ (7-0), αλλά πέρα αυτού να μην απειλούν...

Με όπλο τον παίκτη παραπάνω, την καλή ψυχολογία από το 1-0 υπέρ της και το καλό στήσιμο στον αγωνιστιό χώρο, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να ξαναμπούν στο ματς, ενώ στο 80' προστέθηκε και το "κερασάκι στην τούρτα".

Ο Καπετάνος εκτέλεσε φαλτσαριστά κόρνερ από τα αριστερά, ο Μαρτίν έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά (δεν πήδηξε καν για να βρει τη μπάλα), και έστειλε τη μπάλα στη δεξία γωνία της εστίας των γηπεδούχων, κάνοντας έτσι το 0-2 και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα στους Βολιώτες.



Στα υπόλοιπα λεπτά, οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς κυνήγησαν το γκολ για να είναι λιγότερο... βουνό το έργο τους στη ρεβάνς του Βόλου, όμως στην μία και μοναδική μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ρόκα.

Ο Στολτίδης έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι και έκανε το γυριστό σουτ με το αριστερό, με τον γκολκίπερ των "ερυθρολεύκων" να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να μπλοκάρει σταθερά, διατηρώντας έτσι το υπερπολύτιμο 2-0 για την ομάδα του.

* Υπενθυμίζεται πως ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά (διπλές αναμετρήσεις) τον Ατρόμητο ή τον Διαγόρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αποστολίδης, Γκουστάβο, Παρασκευαΐδης, Λαμπρόπουλος (74' Στολτίδης), Κοντοδήμος, Μακρής, Χαμπλ, Φλαβίνιο (61' Καλαντζής), Επστάιν, Γιάντσης, Ηλ. Ιωάννου (69' Τσίγκας)

Ολυμπιακός Βόλου (Σακης Τσιώλης): Ρόκα, Τομάς, Μπρέσκα (78' Ούμπιντες), Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ακόστα (55' Ζαραδούκας), Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Γκότοβος, Σολάκης (64' Μαρτίν), Μπερτόλντι.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Γκολ: Μόνχε (26' πεν.), Μαρτίν (80')

Κίτρινες κάρτες: Μαϊστόροβιτς (13'), Στολτίδης (87') / Ζέλεσι (19')

Κόκκινες κάρτες: Παρασκευαΐδης (26')



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου