Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πολλά τα ερωτήματα, αρκετές οι σπατάλες, ενώ λείπουν πολλά παραστατικά και στοιχεία.




"Η ΠΑΕ ΑΕΚ, τηρώντας τη δέσμευση της διοίκησης και των ενεργών μετόχων της, δημοσιοποιεί την Έκθεση Διαχειριστικού Ελέγχου που διενήργησε η εταιρία ορκωτών λογιστών BDO για τις περιόδους 2004-05 έως Ιούνιο 2009.

 

Η εν λόγω Έκθεση παρατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΑΕΚ αυτούσια και είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Με αυτή την πράξη αποδεικνύουμε ότι οι εξαγγελίες μας περί απόλυτης διαφάνειας και ειλικρίνειας προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας τηρούνται στο ακέραιο. Η εν λόγω Έκθεση αποτυπώνει με πληρότητα και στο βαθμό του δυνατού τα οικονομικά και διαχειριστικά πεπραγμένα της σχετικής χρονικής περιόδου".
Δείτε ΕΔΩ το πόρισμα των 110 σελίδων.

Τα ελλειπή στοιχεία

Μετά από μία πρώτη ανάγνωση και χωρίς να είμαστε λογιστές ή οικονομικοί αναλυτές, το μόνο σίγουρο από το πόρισμα της BDO είναι πως γεννά αρκετά ερωτήματα χωρίς φυσικά να είναι υπεύθυνη η εταιρία που διεξήγαγε τον έλεγχο, αφού και σε αυτήν δεν δόθηκαν όλα τα στοιχεία όπως η ίδια αναφέρει.

Αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο εξωτερικός συνεργάτης της ΠΑΕ δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για συγκεκριμένες περιόδους με αποτέλεσμα η BDO να τονίζει πως ο έλεγχος έχει ελλείψεις. Αυτό είναι και το πρώτο μεγάλο ερωτηματικό και σίγουρα η ΑΕΚ θα πρέπει να διαλευκάνει το σημείο αυτό. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η έκθεση της BDO στην δεύτερη κιόλας σελίδα του πορίσματος για το θέμα:

"Για τις χρήσεις λήξης 30.06.2005 και 30.06.2006 δεν µας παραδόθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αναλυτικών καθολικών των λογαριασµών και ο έλεγχός µας περιορίσθηκε στα υπόλοιπα των ισοζυγίων µε συνέπεια να µην έχουν διενεργηθεί όλες οι απαιτούµενες ελεγκτικές διαδικασίες και δεν έχουν συγκεντρωθεί επαρκή ελεγκτικά τεκµήρια για το σύνολο των λογαριασµών. Επίσης δεν µας παραδόθηκε το βιβλίο απογραφών και ισολογισµών για τις ανωτέρω χρήσεις. Η ∆ιοίκηση της ΑΕΚ ΠΑΕ µας διαβεβαίωσε ότι τα λογιστικά στοιχεία (έντυπα και ηλεκτρονικά αρχεία) για τις ανωτέρω χρήσεις δεν έχουν επιστραφεί στην εταιρεία από τον υπεύθυνο για την τήρησή τους εξωτερικό συνεργάτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου