Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ιστορική επιστροφή Καντονά

Ο κόσμος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υποδέχεται και πάλι τον Ερίκ Καντονά, με τον "βασιλιά" να αποδέχεται τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου στους μυθικούς Cosmos της Νέας Υόρκης.



Με τιμάει πολύ το γεγονός που θα ενταχθώ στο επιτελείο της θρυλικής ομάδας που λέγεται New York Cosmos. Πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο, για ένα πανέμορφο σχέδιο.


Οι Cosmos αποτελούν έναν πολύ δυνατό σύλλογο, με σπουδαίο παρελθόν. Είναι ένα κράμα ποδοσφαίρου και τέχνης", τόνισε ο άλλοτε σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πρόσθεσε αναφορικά με την προσπάθεια της ομάδας να επανέλθει σε μερικά χρόνια στο MLS.

Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να μας βοηθήσω αρχικά να βρούμε το δρόμο μας και να επανακτήσουμε τα πρωτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μετά να γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο".

H επίσημη παρουσίαση του Καντονά στους εκπροσώπους του Τύπου αναμένεται να γίνει από τον πρόεδρο της ομάδας, Πολ Κέμσλι (πρώην αντιπρόεδρος της Τότεναμ), ο οποίος οραματίστηκε την αναγέννηση των New York Cosmos, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καντονά δεν θα είναι το μοναδικό μεγάλο όνομα στους Νεοϋορκέζους.

Και αυτό γιατί ο Πελέ είναι ο επίτιμος πρόεδρος, ο πρώην μάνατζερ του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Τέρι Μπερν, εκτελεί χρέη αντιπροέδρου, ενώ παραγοντικό ρόλο θα έχει και ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Ρικ Πάρι.

Εν τω μεταξύ, με το συμβόλαιο του Ντέιβιντ Μπέκαμ με τους Γκάλαξι να λήγει τον Ιούλιο του 2012 και τους Cosmos να ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στο πρωτάθλημα το 2013,  ολοένα και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον "Μπεκς" να αναλάβει θέση στο διοικητικό σχήμα του θρυλικού αμερικανικού συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου