Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Στο φως ο διαχειριστικός!

Μπορεί να άργησε και μάλλον... αρκετά, ωστόσο η πολυπόθητη στιγμή έφτασε για τον κόσμο της ΑΕΚ, με την ΠΑΕ να δίνει στη δημοσιότητα τα αποτέλεσματα του διαχειριστικού ελέγχου της BDO, όπως είχε δεσμευτεί στο παρελθόν. Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου πλέον, το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης με τα στοιχεία από την κεντρική διαχείριση της εταιρίας, για την περίοδο 2004-2009, ενώ υπάρχουν και κάποια κενά, λόγω έλλειψης παραστατικών στοιχείων.




Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ, τηρώντας τη δέσμευση της διοίκησης και των ενεργών μετόχων της, δημοσιοποιεί την Έκθεση Διαχειριστικού Ελέγχου που διενήργησε η εταιρία ορκωτών λογιστών BDO για τις περιόδους 2004-05 έως Ιούνιο 2009.
Η εν λόγω Έκθεση παρατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΑΕΚ αυτούσια και είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Με αυτή την πράξη αποδεικνύουμε ότι οι εξαγγελίες μας περί απόλυτης διαφάνειας και ειλικρίνειας προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας τηρούνται στο ακέραιο. Η εν λόγω Έκθεση αποτυπώνει με πληρότητα και στο βαθμό του δυνατού τα οικονομικά και διαχειριστικά πεπραγμένα της σχετικής χρονικής περιόδου".
Αξίζει να σημειωθεί, πως για τις χρήσεις λήξης 30.06.2005 και 30.06.2006 δεν µας παραδόθηκε το µεγαλύτερο µέρος των αναλυτικών καθολικών των λογαριασµών και  ο έλεγχός µας περιορίσθηκε στα υπόλοιπα των ισοζυγίων µε συνέπεια να µην έχουν διενεργηθεί όλες οι απαιτούµενες ελεγκτικές διαδικασίες και δεν έχουν συγκεντρωθεί επαρκή ελεγκτικά τεκµήρια για το σύνολο των λογαριασµών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην έκθεση, ενώ δεν έχει διενεργηθεί καταµέτρηση των αποθεµάτων συµπεριλαµβανοµένου και του  αθλητικού υλικού της εταιρείας.
Επίσης δεν έχει διενεργηθεί καταµέτρηση για την επιβεβαίωση του υπολοίπου του λογαριασµού «Ταµείο»  το οποίο αποτελεί επουσιώδες  µέγεθος σε σύγκριση µε τα µεγέθη των ελεγχθέντων λογαριασµών. Παράλληλα, η εντολή στην BDO δεν συµπεριελάµβανε την διενέργεια φορολογικού ελέγχου ώστε να προσδιορισθούν οι τυχόν υποχρεώσεις από φόρους και προσαυξήσεις που ενδέχεται να προκύψουν από τακτικό έλεγχο των φορολογικών αρχών.
Για να δείτε την αναλυτική έκθεση της BDΟ, κάντε click εδώ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου