Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Λύγισε στην παράταση ο Πανελλήνιος

Ηττα στην παράταση για τον Πανελλήνιο στην πρεμιέρα της φάσης των 16 του Eurocup. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στην ισπανική Καχασόλ, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση. Οι Ολυμπιονίκες ξέμειναν από δυνάμεις στο έξτρα πεντάλεπτο και ηττήθηκαν εντός έδρας με 82-87.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι ισπανοί έδειξαν τις διαθέσεις τους και με το βαρύ πυροβολικό τους, τον πολύπειρο, Λούις Μπούλοκ, μπήκαν στη θέση του οδηγού. Ο Πανελλήνιος, ωστόσο, δεν έχασε την επαφή του με το σκορ και είχε... από κοντά τους ισπανούς.
Στην πρώτη περίοδο έχανε με 24-29, ενώ στο ημίχρονο οι ισπανοί ήταν μπροστά με 45-38.
Η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο, με την ολοκλήρωση της οποίας πλησίασε στον πόντο (56-57, 30`). Σμιθ, Φράνσις και Κράμπενχοφτ έκαναν εξαιρετική δουλειά και ο Πανελλήνιος μπήκε για τα καλά στο ματς.
Η τελευταία περίοδος ήταν συγκλονιστική σε εξέλιξη, με τον Πανελλήνιο να χάνει διπλή ευκαιρία με τους Ούντριχ και Φράνσις για να πάρει τη νίκη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στην πεντάλεπτη παράταση (70-70 η κανονική διάρκεια του αγώνα).
Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Μπούλοκ πήρε και πάλι το όπλο του, ενώ οι παίκτες του Πανελληνίου έδειχναν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια. Κάπως έτσι, οι Ολυμπιονίκες υποχρεώθηκαν στην ήττα στο κλειστό της Λαμίας, με 82-87, απέναντι στους ισπανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου