Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Λίνεν: Σπουδαίος ο Τζιμπούρ


Λίνεν: Σπουδαίος ο Τζιμπούρ

Ο Έβαλντ Λίνεν με δηλώσεις του στήριξε την επιλογή του Τζιμπούρ από τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζοντας τον σαν μια από τις καλύτερες περιπτώσεις επιθετικών που έχει συναντήσει στην καριέρα του.


Αναλυτικά τα όσα είπε:



«Δουλέψαμε μαζί στον πανιώνιο και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Θεωρώ τον Ράφικ έναν από τους πιο προικισμένους τεχνικά επιθετικούς που έχω συνεργαστεί στη μέχρι τώρα προπονητική μου καριέρα. Είναι ένας πληρέστατος ποδοσφαιριστής που κινείται άνετα σε όλες τις θέσεις των προωθημένων στο 4-2-3-1 που παίζει φέτος ο Ολυμπιακός. Μπορεί να παίξει τόσο ως καθαρόαιμο φορ περιοχής, όσο και πίσω από τον στράικερ. Δεν έχει κανένα πρόβλημα και μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά και στο αριστερό και στο δεξί άκρο, αλλά και στον άξονα πίσω από τον μοναδικό φορ. Ο Ολυμπιακός προσθέτει στο ρόστερ έναν σπουδαίο επιθετικό, οποίος μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες. Δεν είναι ο φορ που χρειάζεται κενό χώρο για να αποδώσει. Διαθέτει την τεχνική κατάρτιση για να ανοίξει διαδρόμους και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα, είτε τελειώνοντας ο ίδιος τις φάσεις είτε τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του. Ειδικά από τη στιγμή που όπως με πληροφορείτε πήγε ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό, είναι μια κίνηση χωρίς ρίσκο. Ο παίκτης θα προσφέρει πολλά και είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στον Ολυμπιακό και μετά το καλοκαίρι».


Για τον χαρακτήρα του:


«Έχω ακούσει και εγώ διάφορα για τον χαρακτήρα του, όμως προσωπικά δεν αντιμετώπισα προβλήματα μαζί του. Κάθε ποδοσφαιριστής είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και πρέπει να ξέρεις πως θα πάρεις από αυτόν το μέγιστο. Εγώ, όσο δουλέψαμε μαζί, διέκρινα ένα παιδί που τα έδινε όλα για την ομάδα. στις προπονήσεις ήταν πάντα ορεξάτος και πάντα υπάκουος. Έτσι ήταν και στους αγώνες. Παίκτης ομάδας που προσέφερε πολλά όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στην αμυντική λειτουργία μας πιέζοντας ψηλά και τρέχοντας αρκετά. Εύχομαι στον Ολυμπιακό να του πάνε όλα καλά και να πετύχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου