Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1



Ισόπαλο με 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Football League, μεταξύ του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο του Αγρινίου. Με τον βαθμό που πήραν οι ομάδες παρέμειναν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στην απευθείας άνοδο στην Superleague.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να σημειώσει ένα ωραίο γκολ με τον Χάρη Παππά στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους Γιαννιώτες που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 69' λόγω αποβολής του Τάσου Πάντου να ισοφαρίζουν με τον Φουρτάδο στο 75' ένα γκολ που προκάλεσε γενική σύρραξη και συμπλοκές μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Ο λόγος ήταν πως, αρχικά ο Παππάς ενώ ήταν στην επίθεση για τον Παναιτωλικό, πέταξε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, διότι είχε πέσει στο έδαφος ένας παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ντάσιος έκανε από την άμυνα του ΠΑΣ μια βαθιά σέντρα προς την εστία του Τζενάμο θέλοντας να τηρήσει το  Fair Play, οι αμυντικοί του Παναιτωλικού σταμάτησαν με τον Φουρτάδο να παίρνει την μπάλα να μπαίνει στην περιοχή και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Αυτό έκανε έξαλλους τους παίκτες του Παναιτωλικού, οι οποίοι επιτέθηκαν στον Φουρτάδο, διαμαρτυρόμενοι πως δεν τήρησε το Fair Play.

Ένταση δεν επικράτησε μόνο στο γκολ, αλλά και πριν την αναμέτρηση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, είκοσι λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού συνεπλάκησαν μεταξύ τους και με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα, έκαναν χρήση χημικών, για να σταματήσουν οι αψιμαχίες, ενώ στην συνέχεια οι δύο πρόεδροι των ομάδων Κωστούλας και Χρστοβασίλης πήγαν προς τους φιλάθλους και συνέστησαν να τηρήσουν την τάξη αποφεύγοντας τα επεισόδια και έτσι τα πράγματα ηρέμησαν. 'Ένταση πάντως επικράτησε και μετά την λήξη του αγώνα, ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.

Πάντως, οι δύο ομάδες απέδειξαν με το υλικό που διαθέτουν και το ποδόσφαιρο που παίζουν πως δίκαια είναι οι καλύτερες της κατηγορίας και βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις. Τόσο, ο Παναιτωλικός, όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ κοντά στην απευθείας άνοδο στην Superleague.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής/ Βοηθοί: Παπαπέτρου (Αθηνών)/ Γιαννουγλίδης (Αθηνών), Χαρίτος (Αθηνών)

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Μουμίν, Ρότσα (57' Δέντσας), Μπαϊκαρά (83' Γκουεί), Παππάς, Θεοδωρίδης, Γκούρμα (71' Καούνος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά, Ανδράλας (46' Τζάνης), Ντε Βινσέντι (65' Σιαλμάς), Πατσατζόγλου (46' Κυριάκος), Φουρτάδο, Μπακαγιόκο.

Κίτρινες κάρτες: Γκούρμα (45', Παναιτωλικός), Παλαιολόγος (75', Παναιτωλικός), Μουμίν (66', Παναιτωλικός) - Ντάσιος (44', ΠΑΣ Γιάννινα), Πάντος (65', ΠΑΣ Γιάννινα)

Κόκκινες κάρτες: Πάντος (69', ΠΑΣ Γιάννινα)

Σκόρερ: Παππάς (22', Παναιτωλικός)- Φουρτάδο (75', ΠΑΣ Γιάννινα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου