Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Βαλβέρδε: "Οι αντίπαλοι μας κλείνονται πίσω"



Ο Ισπανός τεχνικός, τόνισε πως το πρωτάθλημα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, απέφυγε να μιλήσει για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τονίζοντας πως πρώτα υπάρχει το ματς στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη, ενώ χάρηκε όταν έμαθε από τους δημοσιογράφους για το προσωπικό του ρεκόρ που έσπασε σήμερα με το 9 στα 9.

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Ξάνθη στο "Καραϊσκάκη" πάντα μας δυσκολεύει. Δεν ήταη δύσκολο εξαιτίας του αποκλεισμού. Αυτό που μας επηρέασε ήταν η κούραση, που φάνηκε στα τελευταία λεπτά. Γι' αυτό ξεκινήσαμε με ψηλό ρυθμό για να προηγηθούμε από την αρχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να βάλουμε παραπάνω γκολ για να μην φτάνουμε πάλι στο τέλος και να έχουμε άγχος. Όπως και να χει η νίκη ήταν σημαντική, γιατί πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, μας μένουν λίγα παιχνίδια και οι τρεις βαθμοί μας φέρνουν πιο κοντά στο πρωτάθλημα".

Για το προσωπικό του ρεκόρ και το 10 στα 10 στο Καραϊσκάκη: "Δεν τον ήξερα για το ρεκόρ. Ακόμη καλύτερα για εμάς, είμαστε ακόμη πιο ευχαριστημένοι. Σίγουρα είναι πολύ καλό για εμάς, χαιρόμαστε για το ρεκόρ. Ήταν ιδιαίτερη η μέρα σήμερα, γιατί ήμασταν επηρεασμένοι από το χθεσινό μνημόσυνο και είναι μια ευκαιρία να το αφιερώσουμε στον κόσμο. Ακόμη και το ένα λεπτό σιγής μας συγκίνησε. Ας ελπίσουμε πως θα κερδίσουμε και τα άλλα 5 ματς στο "Καραϊσκάκη", γιατί βάση στο πρωτάθλημα στηρίζεται στο να κερδίσεις στην έδρα σου".

Για το αν το πρωτάθλημα κρίνεται με Άρη και Παναθηναϊκό: "Δεν το ξέρουμε αυτό και δεν μπορούμε να πηγαίνουμε πιο πέρα από το επόμενο παιχνίδι. Το μυαλό μας είναι στο ματς με τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός είναι μακριά ακόμα. Κάθε φορά που κερδίζουμε και παίρνουμε 3 βαθμούς, δυσκολεύουμε τον αντίπαλο. Γι αυτό είναι σημαντικό να νικήσουμε να πάρουμε 3 βαθμούς γιατί θα δημιουργήσει πίεση στον Παναθηναϊκό. Όταν θα παίξουμε με ΠΑΟ και ΑΕΚ θα είμαστε δυνατοί, σαν να παίζουμε τελικούς. Μερικές φορές οι τελικοί κερδίζονται, μερικές φορές χάνονται. θα δούμε τι θα γίνει φέτος. Τώρα όμως σκεφτόμαστε το ματς στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη".

Για τις χαμένες ευκαιρίες: "Η ομάδα είναι σοβαρή και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι δύσκολο να παίξεις όπως θέλουμε να παίζουμε μερικές φορές. Πάντα πρέπει να παίζουμε χωρίς χώρο, οι άμυνες μας κλείνουν και πρέπει να κυριαρχήσουμε. Αυτό γίνεται στο "Καραίσκάκη" έγινε όμως και στην Τούμπα. Είναι δύσκολο να παίζεις έτσι. Όταν δεν σου αφήνουν τον χώρο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνεις το λάθος. Θα μας άρεσε πάντα να παίζουμε καλά, όμως δεν γίνεται καλά. Αυτό που μας χαροποιεί είναι πως η ομάδα σήμερα είχε καλή ψυχολογία".

Για τα πολλά 1-0: "Θα μας στεναχωρούσε περισσότερο να χάναμε με 1-0. Εμείς δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά είμαστε και η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα. Αφού είμαστε η καλύτερη ομάδα και δυσκολευόμαστε να βάλουμε γκολ, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι το πρωτάθλημα".

Για την επιστροφή του Ντουντού: "Είναι αλήθεια πως ο Ιμπαγάσα τα έχει δώσει όλα, έχει παίξει σε όλα τα ματς σε υψηλό ρυθμό. Η επιστροφή του Ντουντού θα μας δώσει αέρα για να ξεκουράσουμε και λίγο τον Μοδέστο. Η επιστροφή βέβαια θα μας ξεκουράσει τον Ιμπαγάσα όμως είναι πολύ σημαντικός για να δώσει στην ομάδα τον χαρακτήρα που θέλουμε. Η επιστροφή του Ντουντού είναι πολύ καλό νέο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου