Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σάκης Τσιώλης«Δεν έχουμε το άγχος της παραμονής»


Για τη σχέση του με τον Ιταλό τεχνικό της Μάνστεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, τον αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τη μάχη των πλέι οφ, καθώς και την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ηρακλή, μίλησε ο Σάκης Τσιώλης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης στον Libero 107,4:

«Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τον Άρη αλλά όχι και από τη Μάντσεστερ Σίτι. Γνωρίζω τον κ. Μαντσίνι από την εποχή που είχαμε αγωνιστεί αντίπαλοι, εγώ στη Λάρισα και αυτός στη Σαμπντόρια, πήγα να τον δω στο ξενοδοχείο και από όσα είπαμε περίμενα διαφορετική την ομάδα του. Όταν είδα τον κ. Μαντσίνι στο ξενοδοχείο πριν από τον αγώνα, τον ρώτησα αν έχει μελετήσει τον Άρη και μου είπε ότι ξέρει τι πρόκειται να αντιμετωπίσει, τον έχουν ενημερώσει οι σκάουτερ της ομάδας.


Είπε επίσης ότι τέτοια παιχνίδια είναι επικίνδυνα και όταν χάνεις από τέτοιες ομάδες είναι πολύ ισχυρό σοκ για μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι και συνεπώς θα είναι πολύ προσεκτικοί στον αγώνα, όπως φάνηκε όμως, οι παίκτες του δεν τον άκουσαν μάλλον και δεν έκαναν ανάλογη εμφάνιση», ανέφερε αρχικά για τη συνομιλία που είχε με τον Ιταλό τεχνικό, ενώ για το παιχνίδι τόνισε:

«Ο Άρης ήταν πολύ καλός, έπαιξε σωστά το πρέσινγκ, δεν έδωσε χώρους και πίεσε ψηλά, αν μάλιστα προς το τέλος του αγώνα έδειχνε περισσότερο θράσος, ίσως να γινόταν ακόμη πιο απειλητικός και να πετύχαινε κάποιο γκολ. Έκανε πάντως πολύ καλό παιχνίδι σε μια φανταστική ατμόσφαιρα, έμεινα εντυπωσιασμένος χθες από τον κόσμο του Άρη».

«Ο Άρης στην Ευρώπη παίζει λίγο πιο πίσω από ό,τι στο ελληνικό πρωτάθλημα, δίνει λίγο παραπάνω χώρο αλλά πιέζει περισσότερο, παράλληλα ο κόσμος μεταδίδει το πάθος του στην ομάδα και έτσι η ομάδα παίζει καλά και παίρνει αποτελέσματα. Σίγουρα χθες δεν έφταιγε ο αγωνιστικός χώρος που δεν κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι, δεν ήταν καλά οργανωμένη και δεν μπορούσε να σπάσει την κλειστή άμυνα του Άρη.

Ο Άρης τώρα στη ρεβάνς θα παίξει ακόμη πιο σφιχτά πιστεύω, είναι πολύ σημαντικό το ότι δεν δέχθηκε γκολ. Θα πάει λοιπόν να πολεμήσει και ό,τι βγει, αν η Μάντσεστερ Σίτι βγει πολύ ψηλά τότε οΆρης ίσως μπορέσει να εκμεταλλευτεί την κόντρα επίθεση. Χθες μου άρεσε πολύ ο Σακάτα, έκανε πολύ καλό παιχνίδι, έχει ικανότητες, επίσης ο Νέτο στον νέο ρόλο που έχει τώρα αλλά και ο Μπομπαντίγια, είναι πολύ δυνατό παιδί και τρέχει. Στη ρεβάνς ο Άρης θα έχει και τον Καστίγιο ίσως σε καλύτερη κατάσταση και θα μπορεί να βγει καλύτερα στην αντεπίθεση».

Η απουσία του Κόκε από το αρχικό σχήμα και κατ' επέκταση από την αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος ήταν κάτι το οποίο προκάλεσε εντύπωση. «Ήταν έκπληξη το ότι δεν είδα τον Κόκε στο αρχικό σχήμα, μετά έμαθα ότι ήταν άλλος ο λόγος. Ο προπονητής θεώρησε προφανώς ότι δεν μπορούσε να παίξει με δύο στο κέντρο και ήθελε τρία χαφ, έτσι ο Κόκε θα έπρεπε να παίξει φουνταριστός και αποφάσισε να μην τον βάλει. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε».

Για το πρωτάθλημα και την είσοδο στα πλέι οφ ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσε: «Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα, εμείς πάντως είμαστε αισιόδοξοι για την ομάδα μας, έχουμε καλό σύνολο και σταθερή απόδοση στο πρωτάθλημα έως τώρα. Επίσης είμαστε πλέον απελευθερωμένοι από το άγχος της παραμονής, κάτι που ισχύει επίσης και για την Καβάλα και τον Εργοτέλη, που επίσης παλεύουν μαζί μας.

Ίσως σε ψυχολογικό επίπεδο η ΑΕΚ να είναι στην πιο δύσκολη θέση από τις ομάδες που παλεύουν για την Ευρώπη. Στη ζωή πρέπει να θέτεις συνέχεια στόχους. Μόλις πετυχαίνεις έναν στόχο, πρέπει να βάζεις άλλον, έτσι πρέπει να γίνεται. Πετύχαμε λοιπόν τον ένα στόχο και τώρα βλέπουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε και κάτι περισσότερο, οπότε το κυνηγάμε».

Ολοκληρώνοντας, ο Σάκης Τσιώλης αναφέρθηκε στο προσεχές ματς με τον Ηρακλή υπογραμμίζοντας: «Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που δεν χάνει εύκολα, είναι σφιχτή ομάδα ενώ έχει και καλούς μεσοεπιθετικούς, είναι λοιπόν επικίνδυνο παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε υπομονή και ισορροπία στο παιχνίδι μας, πιστεύω να πιάσουμε καλή απόδοση και να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου