Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Φοροκυνηγητό σε Καρεμπέ


Ο Καρεμπέ με τους Ολλανδούς φίλους του.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού φέρεται να μην έχει πληρώσει στο ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ φόρο, παρά το γεγονός ότι αμειβόταν από τους "ερυθρόλευκους" με τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για την τριετία 2001-2004.

Ήδη έχει αρχίσει συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του παίκτη. Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί από το οικονομικό τμήμα της εισαγγελίας αν θα ασκηθεί δίωξη ή θα υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Παράλληλα  υπάρχει κατάλογος με τα ονόματα ξένων αθλητών του ποδοσφαίρου αλλά και του μπάσκετ, οι οποίοι έχουν αποκτηθεί από τις ελληνικές ομάδες και θα χρειαστεί να διαπιστωθεί αν έχουν πληρώσει τον αναλογούντα φόρο.

Οι ράμπο τις δίωξης οικονομικού εγκλήματος εντόπισαν περιπτώσεις "υπόπτων" συμβολαίων μεταξύ παικτών και ΠΑΕ της Σούπερλίγκα, αλλά και την εμπλοκή δύο μεγάλων και γνωστών Ελλήνων μάνατζερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ βρέθηκαν καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο αυτών προσώπων, οι οποίες είχαν γίνει από ποδοσφαιριστές μεγάλων ομάδων της Σούπερλίγκα, οι οποίοι έχουν κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες των διωκτικών αρχών ένας εξ αυτών έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις γι' αυτό το θέμα, καθώς και για ένα δεύτερο ζήτημα, που προέκυψε από το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Διαπιστώθηκε διαφορά μεταξύ των ποσών που είχαν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις και αυτών που βρέθηκαν στις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου