Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τα φώτα στο Μιλάνο


Τα φώτα στο Μιλάνο
Η αναμέτρηση της Ιντερ με την Ρόμα αποτελεί αναμφισβήτητα το σημαντικότερο παιχνίδι για την 24η αγωνιστική της Serie A.
Οι νερατζούρι βρίσκονται στην 3η θέση, όπου συγκατοικούν με την Λάτσιο, έχοντας 41 βαθμούς, 7 λιγότερους από την πρωτοπόρο Μίλαν. Σε ενδεχόμενη νίκη και παράλληλα ήττες των Λάτσιο και Νάπολι μπορεί να βρεθεί στην 2η θέση και να μπει και πάλι δυναμικά στο κυνήγι του πρωταθλήματος, κάτι που θα επιδιώξει.

Θέση βασικού αναμένεται να έχει ο Ουέσλεϊ Σνάιντερ, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στο ματς της Πέμπτης (03/02) με την Μπάρι, ύστερα από τον τραυματισμό που είχε υποστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Στον αντίποδα, εκτός αποστολής θα είναι ο Κρίστιαν Κίβου, που τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές για την μπουνιά που έριξε στον Μάρκο Ρόσι στο παιχνίδι της Πέμπτης. Δεδομένης της απουσίας του, δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο με την Ιντερ ο Γιούτο Ναγκατόμο.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, απών για λογαριασμό των ρωμαίων θα είναι ο Φιλίπε Μεξές, που επίσης τιμωρήθηκε στον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος με την Μπρέσια. Οι τζιαλορόσι βρίσκονται στο -9 και γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ήττας αποχαιρετούν το όνειρο για τον τίτλο.
Για την Ρόμα το παιχνίδι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν ακόμα λόγο: ίσως να είναι το τελευταίο ματς υπό την προεδρία της Ροζέλα Σένσι. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, η οικογένεια Σένσι θα ξεκινήσει συζητήσεις με αμερικάνικη εταιρία προκειμένου να πωλήσει τον σύλλογο.
Για να διατηρήσει την διαφορά
Με στόχο να διατηρήσει ή ακόμα και να αυξήσει την διαφορά των 5 βαθμών που την χωρίζουν από την Νάπολι θα ταξιδέψει στην Γενέβη η Μίλαν, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τζένοα.
Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών παραμένουν για τους ροσονέρι, αλλά το ευχάριστο για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι ότι θα έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, που εξέτισε την ποινή του. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι ψάχνουν το τρίποντο που θα τους φέρει πιο κοντά στην κορυφαία 10άδα του βαθμολογικού πίνακα.
Εύκολο έργο περιμένει την Νάπολι, που υποδέχεται την Τσεζένα, η οποία βρίσκεται στην 18η θέση με μόλις μία εκτός έδρας νίκη. Οι ναπολιτάνοι προέρχονται από την ήττα έκπληξη με 0-2 από την Κίεβο και θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες, για να μην δουν την Λάτσιο τους... κλέβει την 2η θέση.
Την ίδια ώρα, οι λατσιάλι φιλοξενούν την ομάδα της Βερόνα, ελπίζοντας ότι δεν θα έχουν τύχη ανάλογη με αυτή της Νάπολι.
Τα υπόλοιπα ματς
Ενα από τα τελευταία της χαρτιά για να συνεχίζει να ονειρεύεται την έξοδό της στο Champions League παίζει κόντρα στην Κάλιαρι η Γιουβέντους. Η ομάδα από το Τορίνο είναι 8η και δεν έχει περιθώριο στραβοπατήματος, αν δεν θέλει να μείνει ακόμα μία χρονιά εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, την ώρα που η Κάλιαρι μπορεί να ελπίζει για το... θαύμα και το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης σεζόν.
Η Ουντινέζε υποδέχεται την Σαμπντόρια στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής, ενώ η 7η της βαθμολογίας, Παλέρμο, έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Λέτσε. Η Πάρμα φιλοξενεί την Φιορεντίνα και η Μπολόνια την Κατάνια, όπως και η Μπρέσια την Μπάρι στο ντέρμπι των ουραγών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:Σάββατο (05/02)19:00GR Ουντινέζε - Σαμπντόρια
21:45GR Κάλιαρι - Γιουβέντους
Κυριακή (06/02)
13:30GR Μπολόνια - Κατάνια
16:00GR Μπρέσια - Μπάρι
16:00GR Τζένοα - Μίλαν
16:00GR Λάτσιο - Κίεβο
16:00GR Λέτσε - Παλέρμο
16:00GR Νάπολι - Τσεζένα
16:00GR Πάρμα - Φιορεντίνα
21:45GR Ιντερ - Ρόμα


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου