Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αναβλήθηκε το GP Μπαχρέιν




Η πρεμιέρα της σεζόν 2011 δεν θα γίνει τελικά στο Μπαχρέιν, καθώς οι διοργανωτές του GP ανακοίνωσαν την απόφασή τους να το αναβάλλουν, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα είναι το GP Αυστραλίας στις 27 Μαρτίου.

Οσον αφορά την κούρσα στο Μπαχρέιν, η οποία ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου, το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί για αργότερα μέσα στη σεζόν, σε κάποια νέα ημερομηνία που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ο πρόεδρος της πίστας του Σακχίρ, Ζαγιέντ Αλζαγιάνι, τόνισε: "Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τις ομάδες, τους οδηγούς και όλους όσους εμπλέκονται στην F1 ξανά στο Μπαχρέιν στο πολύ κοντινό μέλλον.

"Το GP του Μπαχρέιν είναι μια περίοδος γιορτής και η φιλοξενία του αγώνα αποτελεί πηγή μεγάλης περηφάνιας για τη χώρα και τους κατοίκους της. Είναι η βιτρίνα μας προς τον κόσμο. Ελπίζω ότι η F1 και οι φίλοι μας ανά τον κόσμο θα καταλάβουν την απόφασή μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο".

Ο Φελίπε Μάσα ήταν σύμφωνος με την συγκεκριμένη απόφαση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ο φετινός αγώνας στο Μπαχρέιν να γίνει κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη σεζόν.

"Μου αρέσει το Μπαχρέιν, άρα αν πάμε εκεί θα είμαι χαρούμενος", δήλωσε ο βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari, ο οποίος έχει κερδίσει δύο φορές το συγκεκριμένο GP.

"Η πίστα του Μπαχρέιν είναι μία από τις αγαπημένες μου και θα ήθελα να είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα από εκεί. Αλλά ίσως την επισκεφθούμε κάποια άλλη στιγμή φέτος για να τρέξουμε.

"Αν δεν πάμε, τότε εντάξει. Είναι για πιο σημαντικούς λίγους. Η ανθρώπινη πλευρά έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την επαγγελματική πλευρά. Αυτά που συμβαίνουν εκεί είναι πολύ σοβαρά και ελπίζω όλα να γυρίσουν ξανά στο κανονικό. Πρώτα απ' όλα έρχεται η ασφάλεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου