Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Παίκτης της Ατλέτικο Μινέιρο είναι και επίσημα ο Ντουντού Σεαρένσε, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2014



Ο 28χρονος άσος έφτασε στο Μπέλο Οριζόντε το πρωί της Παρασκευής και αφού πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το βράδυ συμβόλαιο διάρκειας 38 μηνών με τον σύλλογο της πατρίδας του, ο οποίος απέκτησε το 75% των δικαιωμάτων του έναντι 1.100.000 ευρώ.

"Ελπίζω να ωριμάσω ακόμα περισσότερο και να εξελιχθώ κατά τη διάρκεια του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος και ίσως να μπορέσω να βρω μία θέση στη Σελεσάο. Αυτό πάντως είναι θέμα δουλειάς και αφοσίωσης", τόνισε ο Ντουντού στις πρώτες του δηλώσεις, και πρόσθεσε:

"Στην Ευρώπη είναι πολύ καλά, είναι υπέροχα αλλά υπάρχει και τρομερή πίεση, στην πατρίδα τα πάντα είναι καλύτερα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι
διαφορετικό από το βραζιλιάνικο.

Είναι μία καλή ευκαιρία για μένα το γεγονός ότι επιστρέφω στη Βραζιλία. Ήταν κάτι που με ενδιέφερε, έλειπα εδώ και αρκετά χρόνια και ήθελα να επιστρέψω για να δοκιμάσω κάτι μεγαλύτερο και να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο".

Όσον αφορά στους στόχους του με τη νέα του ομάδα, o Ντουντού ανέβασε ψηλά τον πήχη. "Δεν θέλω να είμαι σε έναν σύλλογο και να μην παίρνω το πρωτάθλημα.

Δεν θέλω να περνούν τα χρόνια χωρίς να κατακτώ πρωταθλήματα. Θα παλέψω για να πάρω το πρωτάθλημα. Ήρθα στην Ατλέτικο που ξέρω ότι διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα.

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εδώ και ελπίζω να ξεπληρώσουμε στο γήπεδο την αφοσίωση που δείχνει στην ομάδα ο κόσμος".

"Υπερήφανοι που έχουμε παίκτη τέτοιου επιπέδου"

Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Ατλέτικο Μινέιρο, Εντουάρντο Μαλούφ, αποκάλυψε ότι είχε προσπαθήσει νωρίτερα μέσα στη σεζόν να εξασφαλίσει την υπογραφή του Ντουντού χωρίς επιτυχία.

"Ο Ντουντού θα θυμάται ότι προσπαθήσαμε δύο με τρεις φορές να υπογράψουμε συμβόλαιο μαζί του αλλά αποτύχαμε. Όταν το επιχειρήσαμε, ήταν δύσκολα τα πράγματα.

Η μεταγραφή έγινε πολύ γρήγορα. Ξεκινήσαμε να διαπραγματευόμαστε την Τετάρτη και έπρεπε να την κλείσουμε μέχρι την Παρασκευή.

Η Ατλέτικο αγοράζει το 75% των δικαιωμάτων του με 1.100.000 ευρώ και του κάνει συμβόλαιο για 38 μήνες. Το βιογραφικό του είναι ζηλευτό για κάθε παίκτη.

Από το 2001 και μετά, έχει πάρει πολλούς τίτλους με πολλές ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί, ο πρόεδρος και ο προπονητής μας Ντοριβάλ είναι χαρούμενοι που θα έχουν έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου μαζί μας".

Να σημειωθεί ότι ο Ντουντού αποτελεί την 14η φετινή μεταγραφή για την "Galo", ενώ με δεδομένο τον αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο Βραζιλίας αλλά και το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να δηλωθεί για το Πρωτάθλημα Μινέιρο, η πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο είναι στην πρεμιέρα του εθνικού πρωταθλήματος (21/5) κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου