Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Βέβαιος ότι η ΕΠΟ θα κάνει την δουλειά της αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη ο Πάνος Μπιτσαξής.



Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αναφέρθηκε στο συγκεκριμενο θέμα λέγοντας ότι αν μία ομάδα δεν έχει άδεια στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο πρωταθλημα.

Εξάλλου για τις ασφαλιστικές ενημερότητες των ομάδων της Β’ Εθνικής, ο κ.Μπιτσαξής τόνισε, ότι  είναι θέμα που αφορά την ΕΠΟ κι όχι τη ΓΓΑ.  

Ο Πάνος Μπιτσαξής τόνισε ότι η αδειοδότηση είναι τριπλή, από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσον αφορά στο θέμα των ασφαλιστικών ενημεροτήτων των ομάδων της Β’ Εθνικής, ο κ.Μπιτσαξής τόνισε, ότι "είναι θέμα που αφορά την ΕΠΟ κι όχι τη ΓΓΑ». Παράλληλα υπογράμμισε ότι "οι όποιες παρατυπίες διαπιστωθούν θα γίνουν γνωστές στον εισαγγελέα".

Ο Γενικός Γραμματέας ΑΘλητισμού ανακοίνωσε εξάλλου μία σειρά από δράσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουρισμού .Πιο αναλυτικά αυτές είναι:




    - Ο διεθνής ποδηλατικός γύρος, συνολικής διαδρομής 728 χιλιομέτρων, που θα αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τα Γιάννινα και θα περάσει από Αρχαία Δωδώνη, Αρχαία Νικόπολη, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφούς και θα φθάσει στη Μαραθώνα, ενώ στη συνέχεια θα γίνει ένα σιρκουϊ γύρω από την Ακρόπολη.



    - Το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, 15-17 Απριλίου.




    - Το κύπελλο κόσμου ξιφασκίας στην σπάθη, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν 27-29 Απριλίου, στο ΟΑΚΑ.



   - Οι αγώνες πρακτικής σκοποβολής, που θα διεξαχθούν στη Ρόδο, τον Σεπτέμβριο του 2011.




    - Το παγκόσμιο κύπελλο χάντμπολ εφήβων, που θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη. Θα μετάσχουν 24 χώρες





  - Το διεθνές σχολικό πρωτάθλημα κρίκετ, το οποίο θα διεξαχθεί 25 με 30 Απριλίου, στην Κέρκυρα.




    - Το παγκόσμιο γεγονός της ορειβασίας στον Ολυμπο, που θα γίνει το 2013, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση.


    - H Regatta Agean



    - Η δημιουργία Ακαδημιών κωπηλασίας και κανόε καγιάκ, στις εγκαταστάσεις του Σχοινιά.


  

- Αγώνας ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί 30 Μαϊου, στην Πάτρα, κατά του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τέλος για το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ο Πάνος Μπιτσαξής επεσήμανε ότι θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, που θα συνδυάζει αρμονικά τον υψηλό και τον μαζικό αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου