Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο Αντρέα Πίρλο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν για τα δέκα γεμάτα συγκινήσεις χρόνια που πέρασε στο Μιλάνο



Δεκάδες όμορφες στιγμές, απ' τις οποίες όμως ο 32άχρονος άσος μπορεί να ξεχωρίσει δύο. "Έχω δύο υπέροχες αναμνήσεις. Η μία είναι από την πρώτη φορά που φόρεσα τη φανέλα της Μίλαν και η άλλη είναι η πρώτη φορά που κατακτήσαμε το Champions League (σ.σ. κόντρα στη Γιουβέντους, το 2003)", είπε ο Πίρλο. 

Όσο για τη χειρότερη στιγμή, που φαίνεται πως μάλλον τον "στοιχειώνει" ακόμα. "Η χειρότερη στιγμή ήταν στην Κωντσντινούπολη (σ.σ ο συγκλονιστικός τελικός με αντίπαλο τη Λίβεπουλ τον οποίοι κέρδισαν οι 'Αγγλοι στα πέναλτι). Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβαμε πως χάσαμε εκείνο το παιχνίδι μέσα απ' τα χέρια μας".


Θυμίζουμε ότι εκείνος ο τελικός με την τεράστια ανατροπή των "κόκκινων", κρίθηκε στα πέναλτι, όπου ο Πίρλο είχε δει τη δική του εκτέλεση να αποκρούεται από τον Ντούντεκ.

400 συμμετοχές συμπλήρωσε ο Ιταλός μέσος στο παιχνίδι με την Ουντινέζε την Κυριακή, με το οποίο και έκλεισε το κεφάλαιο "Μίλαν" στην καριέρα του. Αριθμός που τον γεμίζει με ενθουσιασμό. "400 παιχνίδια είναι πολλά, ειδικά όταν αγωνίζεσαι για μια τόσο σημαντική ομάδα όσο η Μίλαν".

Την Παρασκευή πριν τον αγώνα στο Ούντινε ο Πίρλο βρέθηκε για τελευταία φορά στο προπονητικό κέντρο της Μίλαν, το Μιλανέλο και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του με δάκρυα στα μάτια.

"Συγκινήθηκα όταν είπα το αντίο στο Μιλανέλο", παραδέχεται ο Πίρλο. "Είναι δύσκολο να αφήνεις τους συμπαίκτες σου, τους φίλους σου, αυτούς με τους οποίους μοιράστηκες τόσες αξιομνημόνευτες στιγμές, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο", επισημαίνει.

"Η ζωή συνεχίζεται. Αφήνω το Νέστα, έναν μεγάλο φίλο, αλλά θα συνεχίσουμε να βλεπόμαστε. Δεν είναι εύκολο να πω αντίο στους συμπαίκτες μου, τους υπαλλήλους της ομάδας, κάθε έναν με τον οποίο πέρασα παρέα αυτά τα 10 χρόνια".

Ο ζωντανός θρύλος της Μίλαν, που έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με τους "ροσονέρι", εκτός απροόπτου, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους, που του έχει προετείνει 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου