Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο πρώην πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Λόρδος Τρίσμαν, ισχυρίστηκε πως τέσσερα μέλη της ΦΙΦΑ ζήτησαν αναταλλάγματα



Ο Τρίσμαν, που ήταν πρόεδρος της Αγγλικής υποψηφιότητας τον περασμένο Δεκέμβρη όταν ανακοινώθηκαν οι χώρες που θα διοργανώσουν τα παγκόσμια κύπελλα 2018 και 2022, αποκάλυψε τα ονόματα των μελών της ΦΙΦΑ που ζήτησαν να δωροδοκηθούν.

Πρόκειται για τους Τζακ Γουόρνερ, Νίκολας Λεόζ, Ρικάρντο Τεξέιρα και Βοραβί Μακούντι. Η Αγγλία έχασε την διοργάνωση από την Ρωσία και από τότε έχει ξεκινήσει πόλεμος με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ Τζακ Γουόρνερ, χαρακτήρισε ανοησίες τις κατηγορίες. "Πότε δεν ζήτησα από τον Τρίσμαν, ούτε από κανέναν άλλον Άγγλο λεφτά για την ψήφο μου. Είμαι στην ΦΙΦΑ 29
χρόνια και αυτό προκάλεσε την έκπληξη πολλών. Είμαι σίγουρος ότι προκάλεσε την έκπληξη τόσο του Ντέιβιντ Ντέιν, πρόεδρος της αγγλικής υποψηφιότητας 2018, αλλά και του Τζέοφ Τόμπσον, αρχηγού της αγγλικής υποψηφιότητας".

Επίσης, υπήρξαν καταγγελίες ότι δύο μέλη της ΦΙΦΑ δέχτηκαν χρήματα ώστε να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Κατάρ για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντάμιαν Κόλινς, ισχυρίστηκε ότι ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ Ισαάκ Χαγιάτου από το Καμερούν και ο Ζακ Ανούμα από την Ακτή Ελεφαντοστού, έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο.

Πέρσι, επιτροπή της ΦΙΦΑ, απαγόρευσε σε δύο μέλη της να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της χώρας που θα αναλάβει να διοργανώσει τα παγκόσμια κύπελλα 2018 και 2022, μετά από καταγγελίες των "Sunday Times" για δωροδοκία.

Ο Τρίσμαν παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος να μην καταγγείλλει το γεγονός τον περασμένη Δεκέμβριο, γιατί όπως ισχυρίστηκε δεν ήθελε να "κάψει" την υποψηφιότητα της χώρας του.

Ο Σεπ Μπλάτερ υποσχέθηκε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και μηδενική ανοχή για τους παραβάτες.

"Σοκαρίστηκα αλλά πρέπει πρώτα να δούμε τα στοιχεία και μετά να αποφασίσουμε. Δεν μπορώ να πω αν όλοι είναι άγγελοι οι διαβόλοι αφού προέρχονται από διαφορετικές ομοσπονδίας. Δώστε μας χρόνο να εξετάσουμε τα δεδομένα και να δράσουμε εναντίον όσων καταπατούν τις ηθικές αξίες της ΦΙΦΑ", σχολίασε ο Μπλάτερ.

Ο Τρίσμαν κατηγόρισε τον αντιπρόεδρο της ΦΙΦΑ ότι ζήτησε 2,5 εκατομμύρια λίρες για να χτίσει εκπεδευτικό κέντρο στο Τρινιτάντ και άλλες 500.000 λίρες ώστε να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για λογαριασμό της χτυπημένης από τον εγκέλαδο Αϊτής.

Το μέλος της Φίφα Τεξέιρα, σύμφωνα με τον Τρίσμαν, δεν ζήτησε κάτι συγκεκριμένο αφήνοντας στους Άγγλους να επιλέξουν, ενώ ο Ταϊλανδός Μακούντι ζήτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενός αγώνα της Αγγλίας με την εθνική ομάδα της Ταϊλάνδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου