Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο Γιαγιά Τουρέ πέτυχε το νικητήριο γκολ στον τελικό του FA Cup κόντρα στη Στόουκ (1-0)



Ένα τέρμα του Γιαγιά Τουρέ στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Στόουκ ήταν αρκετό για τη Μάντσεστερ Σίτι να αναδειχτεί η μεγάλη νικήτρια στον 130ο τελικό του Κυπέλου Αγγλίας και να σπάσει την κατάρα που την ήθελε μακριά από τους τίτλους από το 1976 και μετά.


Οι "πολίτες" ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού απέναντι στην Στόουκ (αγωνίστηκε για παρθενική φορά στον αρχαιότερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό θεσμό) με την υπεροχή τους να επιβραβεύεται στο τελευταίο εικοσάλεπτο χάρη στον Ιβοριανό άσο, ο οποίος "ξετίναξε" τα αντίπαλα δίχτυα με ένα ευθύβολο δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ουσιαστικά, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο άνθρωπος που έσπασε ένα ταμπού 35 ετών για τη Σίτι, αφού ο ίδιος ήταν εκείνος που είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ του ημιτελικού (πάλι στο "Γουέμπλεϊ) με αντίπαλο τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό ήταν το πέμπτο τρόπαιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση για τους "γαλάζιους" του Μάντσεστερ, με την Στόουκ από την πλευρά της να "παρηγοριέται" με το εισιτήριο για το επόμενο Europa League ως φιναλίστ του FA Cup.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ (Τόνι Πούλις): Σόρενσεν, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Χουτ, Γουίλσον, Πέναντ, Γουίλαν (85' Που), Ντέλαπ (81' Κάριου), Εθέρινγκτον (63' Γουάιτχεντ), Γουόλτερς, Τζόουνς

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κολάροβ, Λέσκοτ, Κομπανί, Μπάρι (73' Τζόνσον) Ντε Γιονγκ, Γιαγιά Τουρέ, Σίλβα (92' Βιεϊρά), Μπαλοτέλι, Τέβες (88' Σαμπαλέτα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου