Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Λιούις Χάμιλτον κάλεσε την McLaren να εντείνει τις προσπάθειές της για να βελτιώσει το μονοθέσιό της στον τομέα της κάθετης δύναμης, εκεί όπου ο βρετανός πιλότος διαπιστώνει ότι η ομάδα του υστερεί έναντι των άλλων κορυφαίων



Σε αντίθεση με τις αμέσως προηγούμενες κούρσες, όπου η McLaren ήταν ανταγωνιστική ως προς την Red Bull, στην κούρσα της Βαλένθια η βρετανική ομάδα φάνηκε να απέχει αρκετά και από τον ρυθμό της Ferrari.
Μάλιστα ο Χάμιλτον φοβάται ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα στο Σίλβερστοουν σε δυο εβδομάδες, αν δεν γίνουν άμεσα κινήσεις.
"Νομίζω ότι υστερούμε λίγο σε κάθετη δύναμη", είπε ο βρετανός πιλότος που τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ευρωπαϊκού GP, 46" πίσω από τον νικητή Σεμπάστιαν Φέτελ.

"Δεν είχαμε κάποια σημαντική αναβάθμιση εδώ και αρκετές εβδομάδες. Κάναμε αναβαθμίσεις στην εμπρός αεροτομή για παράδειγμα, αλλά πραγματικά δυσκολευόμαστε με την κάθετη δύναμη πίσω.
"Νομίζω ότι στον επόμενο αγώνα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Από τη στιγμή που θα χάσουμε την χαρτογράφηση κινητήρα (σ.σ.: εννοεί τον 'φυσητό' διαχύτη), νομίζω ότι θα δούμε αρκετές διαφορές εκεί".
Ανάλογη ήταν η θέση και του Τζένσον Μπάτον, η απόδοση του οποίου στην Βαλένθια επίσης κινήθηκε σε ρηχά νερά, τερματίζοντας έκτος.
"Χρειαζόμαστε κάποιες καλές αναβαθμίσεις", σημείωσε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στον Καναδά.
"Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να βελτιώσουμε το μονοθέσιο, όλο το πακέτο. Αεροδυναμικά νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια βελτίωση για το Σίλβερστοουν, γιατί δεν κινούμαστε προς τα εμπρός.
"Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια νέα εξαρτήματα που έρχονται, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλα. Πρέπει να πάρουμε κάποια ρίσκα, γιατί πίσω η διαφορά μας από την Mercedes είναι μεγάλη και η Ferrari είναι μπροστά μας και η Red Bull είναι μίλια μπροστά.
"Οσον για τον νέο κανονισμό, δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλη επίδραση. Σίγουρα θα έχει στο γυρολόγιο, αλλά δεν νομίζω πως θα ανατρέψει την εικόνα του grid. Ελπίζω να κερδίσουμε λίγο περισσότερο σε σχέση με την Red Bull, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου