Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο Δήμαρχος της Καβάλας, Κωνσταντίνος Σιμιτσής, έδωσε συνέντευξη για το θέμα της μεταφοράς της έδρας του ΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη



Το θέμα που "καίει" όλους τους Καβαλιώτες φιλάθλους είναι η περιβόητη ιστορία με την "μετακόμιση" του ΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή.

Απαντήσεις για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ζήτημα αυτό, έδωσε ο Δήμαρχος της Καβάλας, Κωνσταντίνος Σιμιτσής, στον Sentra 103,3.

Ο Δήμαρχος της Μακεδονικής πόλης μίλησε...

Για τις εξελίξεις που δρομολογούνται με την αίτηση για αλλαγή επωνυμίας της ΠΑΕ Καβάλα:

“Χθες το μεσημέρι, οι συνεργάτες του κυρίου Ψωμιάδη, με πήραν τηλέφωνο για να συνεννοηθούμε πώς θα μπει η ομάδα να προπονηθεί την επόμενη εβδομάδα, και την ίδια ώρα, άλλοι συνεργάτες του κυρίου Ψωμιάδη κατέθεταν αίτηση στο Επιμελητήριο για την αλλαγή της επωνυμίας και εφόσον αυτή γίνει δεκτή, στην συνέχεια την αλλαγή της έδρας από την Καβάλα στην Θεσσαλονίκη.


Αυτή είναι η μεγάλη ντροπή της πόλης μας. Με δεδομένο ότι προέκυψε από τη συνένωση άλλων ομάδων, μια ομάδα 50 ετών αντιμετωπίζεται σαν χρησιμοποιημένη πατσαβούρα και γίνεται από κάποιους κέλυφος εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Εκείνο που ξέρω για τον κύριο Ψωμιάδη είναι ότι είχε αναγγείλει ότι θα έρθει στην Καβάλα την επόμενη εβδομάδα. Περιμένω, λοιπόν, να έρθει και να συζητήσει με τον εκπρόσωπο του λαού της πόλης για τα κλειδιά του γηπέδου, καθώς και την πλήρη χρήση και εκμετάλλευσή του”.

Για την σύσκεψη στην Καβάλα:

 “Αυτές οι εξελίξεις είναι τελείως ανεπιθύμητες από του Καβαλιώτες. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Καβάλας όλοι οι φορείς. Καταδικάσαμε την προσπάθεια να αλλοιωθεί και να διαλυθεί η αθλητική ιστορία της πόλης μας και συμφωνήσαμε όλοι ότι ο ΑΟΚ πρέπει να παραμείνει στην Καβάλα ως Καβαλιώτικη ομάδα σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται.

Μάλιστα, ο Ερασιτέχνης μας ενημέρωσε ότι δεν είχε συμφωνήσει για μετακίνηση. Άρα είναι παράτυπη η απόφαση. Και επιτέλους η ομάδα πρέπει να είναι καθαρή, να υπηρετεί το fair play, να μη συμμετέχει σε στημένα και να παίζει καθαρά σε όποια κατηγορία και να βρίσκεται. Θα υποστηρίξουμε και θα βοηθήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια, είτε φορέα είτε επιχειρηματία να αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση από την οικογένεια Ψωμιάδη να αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω της συντρίμμια. Κι αυτό φάνηκε από τα όσα συνέβησαν μόλις χθες.

Οι πολίτες θεωρούν και εκτιμούν ότι έχω κάνει τις σωστές κινήσεις προς όφελος του Δήμου και των πολιτών. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα τελείως ανεξέλεγκτα. Παρέχονται γήπεδα και όλα γίνονται δωρεάν με έξοδα του Δήμου, με τη λειτουργία του γηπέδου να γίνεται σαν να είναι ιδιόκτητο και τελικά να το παρατάνε αφρόντιστο”.

Για την αλλαγή κλειδαριών στο “Ανθή Καραγιάννη”:

“Μετά τα γεγονότα που συνέβησαν με την σύλληψη του κυρίου Ψωμιάδη, για να μην μπαίνουν μέσα άτομα χωρίς καμία εξουσιοδότηση, γιατί δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση της ομάδας, πράγματι αλλάξαμε κλειδαριές και έως ότου αποκατασταθούν τα πράγματα για το ποιος είναι υπεύθυνος, ο καθένας θα μπαίνει κανονικά από τις πύλες που είναι ανοιχτές για τις προπονήσεις των υπόλοιπων αθλητών.

Ενημερώσαμε, μάλιστα, για όλα αυτά και την ΠΑΕ. Από τη στιγμή που ξεκαθαρίσει ότι η ΠΑΕ θα μείνει στην Καβάλα και δεν θα έχει καμία σχέση με την Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή, θα πάρει και τα κλειδιά. Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, δεν υπάρχει ούτε ομάδα, ούτε προπονητής, ούτε και παίκτες”.

Για την βοήθεια του Δήμου προς την ομάδα:

“Μέχρι τώρα η βοήθεια της πόλης προς την ομάδα ήταν μεγάλη και σημαντική τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά. Είχαμε ένα γήπεδο το οποίο μόνο φέτος φρόντισε τον χλοοτάπητα η διοίκηση της ομάδας. Πέρσι, έγιναν εκτεταμένες εργασίες που κόστισαν περίπου 1 εκ. ευρώ. Στους όρους της παραχώρησης ήταν να τηρηθεί η νομοθεσία, δηλαδή η απόδοση του 15% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, καθώς και τα έξοδα λειτουργίας. Τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε”.

Για το θέμα της συναυλίας:

 “Ακόμη και αν υπήρχε έστω και ένα ενδεχόμενο να υποστεί ταλαιπωρία το γήπεδο από τη συναυλία, η συναυλία δεν έγινε, άρα δεν ταλαιπωρήθηκε ο χλοοτάπητας. Αποφασίστηκε να κάνουμε συναυλία με την Μαρινέλλα που έγινε τον Ιούνιο με μεγάλη επιτυχία εκτός χλοοτάπητα και δεν υπήρξε καμία επιβάρυνση”.


Για την υπόθεση των στημένων και την εμπλοκή του Σταύρου Ψωμιαδη:

 “Εύχομαι, όποια κι αν είναι η κατάληξη της ΠΑΕ ο Σταύρος να είναι αθώος. Δεν ξέρουμε, όμως, πού θα οδηγήσει αυτή η ιστορία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χαίρονται οι 300 του Ηρακλή που ψήφισαν να γίνει η συνένωση με μέλλον άδηλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου