Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, για όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου τις τελευταίας μέρες με τα στημένα παιχνίδια.


Πιλάβιος

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ήταν το πρωί της Πέμπτης (30/6) ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος είχε μια σύντομη συζήτηση για τα στημένα παιχνίδια.

"Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παρέλαβε χθες την δικογραφία και θα κάνει άμεσα τη δουλειά του", ήταν η απάντηση του στην ερώτηση για το που βρίσκεται η υπόθεση σε σχέση με τις αθλητικές ποινές που τυχόν θα επιβληθούν.

Για τις ενέργειες της ΕΠΟ:
Πήγαμε το καλοκαίρι σε μία συνέλευση. Είχα πει πως το ποδόσφαιρο διοικείται από μπράβους και παρακράτος. Πήρα την απόφαση μετά να κλείσω την ομοσπονδία. Η Πολιτεία έχει βοηθήσει αρκετά και χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα. Μπορεί η ΕΠΟ να προστατεύσει μάρτυρες; Να ανοίξει λογαριασμούς; Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με τους κανονισμούς του.


Η ουσία είναι ότι υπήρχαν κάποια παιχνίδια τα οποία προσυνεννοήθηκαν από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές και από αυτά πλούτισαν άνθρωποι και μετά αυτό το μαύρο χρήμα επανατοποθετήθηκε στο ποδόσφαιρο και σε παράνομες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα. Πρέπει να δούμε και να κυνηγήσουμε την ουσία. Πού πήγαν τα χρήματα, ποιος τα πήρε και πώς ανακυκλώθηκαν.

Για τους διαλόγους στη δικογραφία με τα στημένα που μιλάει και αυτός:
Αυτούς τους ανθρώπους τους βρήκα στο ποδόσφαιρο, δεν με βρήκαν. Βεβαίως συνομίλησα μαζί τους. Με όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου συνομιλώ. Τι να κάνω; Δεν μου είπε κανείς να μιλάω με τους 29 από τους 34 προέδρους. Δεν μου είπε κανείς ότι υπάρχουν 5 πρόεδροι που δεν πρέπει να συνομιλώ μαζί τους.

Για το αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα:
Πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Στις 22/7 έχουμε έκτακτη συνέλευση. Πρέπει να επιληφθεί πρώτα η αθλητική δικαιοσύνη. Αν γίνουν 2-3 πράγματα, τότε θα μπορεί να ξεκινήσει ομαλά.

Για το αν θα υποβιβαστούν ομάδες:
Φυσικά και θα γίνει αν το κρίνει ο αθλητικός δικαστής. Πρέπει να υπάρχουν όμως στοιχεία.

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με τις ευρωπαϊκές συμμετοχές ελληνικών ομάδων:
Για τις ομάδες μας στην Ευρώπη θα αποφασίσει η UEFA.

Για τα δημοσιεύματα με τους διαλόγους που έρχονται στο φως:
Πρέπει να δούμε την ουσία της υπόθεσης. Ποιος πήρε τα λεφτά, σε ποιους τα έδωσε. Τώρα όλα τα άλλα δεν έχουν τόσο σημασία. Αλλωστε οι συζητήσεις στο ποδόσφαιρο έχουν και έναν καφενειακό χαρακτήρα. Μιλάς για μπάλα, σε παίρνει ο άλλος στο γραφείο, συζητάς για τους αγώνες κτλ.

Για την περίπτωση να αναλάβει η ΕΠΟ την οργάνωση του πρωταθλήματος:
Εγώ το βλέπω θετικά. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις διαφορετικής οργάνωσης της ομοσπονδίας. Έτσι όπως είναι τώρα η ομοσπονδία, δεν γίνεται. Μιλάω κυρίως για την ανάγκη ύπαρξης στην ομοσπονδία ατόμων με διεθνή εμπειρία.

Για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί:
Βεβαίως το σκέφτηκα, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή είναι η λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου