Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Περίπου 170 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα της Μπαρτσελόνα για τα επόμενα πέντε χρόνια από την ανανέωση της συνεργασίας με την Qatar Foundation,


Πέρασε η εποχή του ρομαντισμού…

Η οικονομική κατάσταση της πρωταθλήτριας Ευρώπης παραμένει άσχημη, αφού στα μέσα του μήνα ανακοινώθηκε πως τα χρέη της ανέρχονται στα 364 εκατ. ευρώ!

Έτσι, τα συνολικά 4.345 εκλεγμένα μέλη του καταλανικού συλλόγου αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τον… ρομαντικό για το αν πρέπει να υπάρχει χορηγός ή όχι στην εμφάνιση της ομάδας και θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον επενδυτικό όμιλο από το Κατάρ,
ο οποίος θα δώσει 166 εκατ. ευρώ στην «Μπάρτσα» για τα επόμενα πέντε χρόνια (σ.σ.: συν 5 εκατ. ευρώ κάθε φορά που κερδίζει το Champions League).

«Δεν γινόταν αλλιώς. Ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος. Μακάρι η φανέλα μας να έμενε κενή, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, Χαβιέρ Φάους, ανέφερε: «Η Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και έναν χρόνο προσπαθούσε να μας κάνει αντίποινα και να κερδίσει εκείνη την χορηγία με την Qatar Foundation. Ήδη, έχει απλώσει τα πλοκάμια της στον Περσικό Κόπλο για να εξασφαλίσει συμφωνία αντίστοιχη με τη δική μας. Οπότε καταλαβαίνετε τη σημασία των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου