Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Για την επιστροφή του Φάνη Γκέκα στην Εθνική ομάδα, μίλησε ο Τάκης Φύσσας



Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Φύσσας στον "Sentra 103,3":

Την επιστροφή του Φάνη Γκέκα στην Εθνική ομάδα: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που ο Φάνης κατάλαβε ότι ήταν μία επιπόλαιη κίνηση αυτή που έκανε τον προηγούμενο χρόνο. Με πήρε ένα τηλέφωνο ανάμεσα στα φιλικά που κάναμε το καλοκαίρι, αλλά και τους επίσημους αγώνες του Σεπτεμβρίου, αρχίσαμε να συζητάμε και περιμέναμε να περάσουν αυτά τα παιχνίδια.


Ήταν δική του πρωτοβουλία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πως κάποια στιγμή ο Φάνης θα με έπαιρνε τηλέφωνο. Εξάλλου ο προπονητής είχε πει ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για τους παίκτες που θέλουν να συζητήσουν μαζί του. Ο Φάνης πήρε το αεροπλάνο ήρθε για 2-3 ώρες από την Φρανκφούρτη για να συζητήσουμε".

Αν έχουν εκλείψει οι λόγοι που είχε οδηγήσει τον Γκέκα μακριά από την Εθνική ομάδα: "Και τότε παρέμενα ψύχραιμος, γιατί πίστευα ότι δεν υπήρχαν σοβαροί λόγοι για να φύγει ο Φάνης. Ήξερα ότι το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, κάτι που ο κόσμος μπορεί να μην το ασπάζεται γιατί δεν είναι στους κόλπους της εθνικής ομάδας.

Είναι λογικό για τον κόσμο να σκέφτεται έτσι. Νομίζω ότι πράξαμε σωστά και δεν σχολιάσαμε τότε. Του έλειψε του Φάνη η εθνική. Έδειξε πάρα πολύ μεγάλη διάθεση να γυρίσει και μην ξεχνάμε ότι ο Φάνης έχει προσφέρει πολλά στην εθνική.

Είχαμε στενοχωρηθεί τότε που έφυγε, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, εφόσον είχε πάρει αυτή την απόφαση. Τον καλωσορίζουμε με μεγάλη διάθεση και χαρά και εύχομαι να είναι και στην τελική επιλογή του προπονητή, γιατί αυτός είναι που αποφασίζει".

Το αν ο Γκέκας θέλησε να γυρίσει στην Εθνική για να παραμείνει στον "αφρό": "Αυτή είναι μία όψη του νομίσματος που μπορεί να την δει πολύς κόσμος. Ακόμα και ο ίδιος μπορεί να το σκέφτεται. Μην τον αδικήσουμε όμως γιατί δε νομίζω ότι είναι αυτό που κυριαρχεί στο μυαλό του.

Η εθνική ομάδα είναι πραγματικά βάλσαμο για τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό, γιατί τους προσφέρει ηρεμία και είναι το μοναδικό υγιές κομμάτι στον χώρο του ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

Ας μην το κοιτάξουμε τόσο βαθιά. Πρέπει να δούμε ότι ένας άνθρωπος κατάλαβε ότι έκανε λάθος και δεν μπορούμε να τον κρατάμε μονίμως αποκλεισμένο, γιατί θα ήταν εκδικητικό. Ήταν πολύ γενναία η πράξη του να αναγνωρίσει το λάθος του μπροστά σε όλους τους Έλληνες. Ήταν μία αντρίκια πράξη".

Την υποδοχή που θα έχει από τους συμπαίκτες του: "Τον έχουμε ανάγκη γιατί είναι σημαντικός παίκτης και πρέπει να του το δείξουμε, αγκαλιάζοντάς τον. Όλο αυτό τον καιρό έκανα τον μεσάζοντα.

Πρώτο μέλημα και το ιδίου, και είναι προς τιμήν του, ήταν ότι δεν ήθελε να διαταράξει το κλίμα. Ενημέρωσα τους αρχηγούς για το θέμα. Όλα τα παιδιά που πραγματικά αγαπάμε την ομάδα. Θα τον καλωσορίσουν. Θα τον αγκαλιάσουμε σαν οικογένεια και θα τον δεχτούμε όπως παλιά".

Τους άλλους αποχωρήσαντες εκείνη την περίοδο, τον Γιάννη Αμανατίδη και τον Σωτήρη Κυργιάκο: "Δεν υπάρχει κάτι άλλο από αυτά τα παιδιά. Εμένα ο Φάνης με πήρε τηλέφωνο τον Αύγουστο, αλλά ο καθένας έφυγε για τους δικούς του λόγους.

Ο Γιάννης δυστυχώς δεν έχει ομάδα και βρίσκεται στον αέρα. Ο Σωτήρης πήγε σε μία πολύ σοβαρή ομάδα όπως είναι η Βόλσφμπουργκ. Είμαστε οικογένεια και θέλουμε να είναι στην ομάδα όσοι αισθάνονται έτσι. Προσπαθούμε για το καλύτερο και νομίζω ότι θα το κάνουμε, αρχής γενομένης από την Κροατία".

Τον τραυματισμό του Μιχάλη Σηφάκη: "Ο Μιχάλης είχε ένα πρόβλημα από πέρυσι που του παρουσιάστηκε και φέτος. Αποφάσισε με τους γιατρούς να κάνει επέμβαση. Του ευχόμαστε περαστικά. Αυτό τον καιρό, ήταν βασικός στην ομάδα και ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι μαζί του γιατί δίνει τα πάντα για την Εθνική".

Την επιστροφή του Διονύση Χιώτη: "Ο κύριος Σάντος δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία σε παίκτες που κανείς δεν περίμενε να παίξουν, όπως ο Ζαραδούκας. Ο Χιώτης παίζει Champions League και είναι σωστό να κληθεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, το πρόβλημα ενός συμπαίκτη σου μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να παίξεις. Εύχομαι να αρπάξει την ευκαιρία και να μείνει μαζί μας".

Το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος: "Θέλω να είμαι ειλικρινής. Είχε γίνει μία κουβέντα με τον πρόεδρο. Του είχα πει ότι σκέφτεται πάρα πολύ ορθά. Αν είναι επιτυχημένα τα παιχνίδια που έρχονται, όλοι θα ήθελαν ν' ανανεώσει ο κύριος Σάντος.

Συνεπώς από αυτή την πλευρά έκανε πολύ σωστά ο πρόεδρος. Ο κύριος Σάντος θέλει να πάρει κάποιες εγγυήσεις, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο πρότζεκτ κάτι που θα φανεί τον Οκτώβριο. Έχουμε ετοιμάσει συντονιστές σε κάθε περιοχή, για να τροφοδοτούν τους προπονητές για να μην χαθεί κάποιο ταλέντο, αλλά και οι εθνικές ομάδες να είναι καλύτερες από πέρσι.

Η βελτίωση των εθνικών ομάδων είναι το πρώτο μας μέλημα. Εύχομαι να υπάρχει μία τέτοια συμφωνία και ο κύριος Σάντος να παραμείνει γιατί έχει να προσφέρει πολλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου