Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σαμαράς: "Ενήμερος ο Βγενόπουλος"



Αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε ο Βαγγέλης Σαμαράς και το πακέτο με αντίγραφα δεκάδων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

"Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν ενήμερος για τα πάντα. Ηξερε για όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Τα λέγαμε συνεχώς μαζί του και τα ξέρει όλα" επισήμανε αρχικά αναφερόμενος στον Mr MIG. Επίσης είπε πως τα χρήματα που δόθηκαν από την ΠΑΕ για το γήπεδο ήταν 9,595 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή για την κατασκευαστική εταιρεία στις 13/10/2008 και από αυτά έχουν επιστραφεί περίπου 5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.


Τα υπόλοιπα, 1,8 εκατ. ευρώ δόθηκαν για μελέτες και άδειες, τα 750.000 ευρώ για να καθαριστούν οι χώροι στο Βοτανικό, 1,974 εκατ. ευρώ για εκσκαφές και περίπου 2 εκατ. ευρώ για τεχνική, εμπορική, νομική και χρηματοοικονομική υποστήριξη. Συνολικά δόθηκαν 6,6 εκατ. ευρώ, με την έγκριση ολων των μελών του Δ.Σ., όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Ο Δήμος δεν μπορεί να έχει αξιώσεις από ΠΑΕ

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Δήμου Αθηναίων, ο Βαγγέλης Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η ΠΑΕ απέκτησε δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης μαζί του γιατί παρήλθε το δωδεκάμηνο που προβλεπόταν από τη σύμβαση μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες στο χώρο. Ο Παναθηναϊκός βάσει της σύμβασης δικαιούτο να ζητήσει ως αποζημίωση ένα ποσό που ξεκινά από τα 4 εκατ. ευρώ και φτάνει μέχρι τα 22 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο είναι αυτό που θα κληθεί να αποφασίσει το ύψος της αποζημίωσης. Από την άλλη, ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να έχει αξιώσεις από την ΠΑΕ βάσει σύμβασης, γιατί δεν έχει προχωρήσει από την πλευρά του στις ενέργειες που προβλέπονταν.

Σχετικά με την σύμβαση με τον "ΑΚΤΩΡ", η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο τρίτος συμβαλλόμενος, καθώς είναι μεταξύ της κατασκευαστικής εταιρίας και της ΓΗΠΕΛ, η οποία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 2.000.000 ευρώ, σε περίπτωση οριστικής διακοπής του έργου ή σε περίπτωση που Παναθηναϊκός και ΓΗΠΕΛ αποφασίσουν να αποχωρήσουν από τον Βοτανικό. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα χρήματα που θα… αναγκαστεί να καταβάλλει ο Παναθηναϊκός, είναι αυτά που αναλαμβάνει, όπως έχει δεσμευτεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Η συνάντηση για το ΟΑΚΑ

Ο Βαγγέλης Σαμαράς αναφέρθηκε και στη συνάντηση για το ΟΑΚΑ, την οποία είχε αποκαλύψει ο Ανδρέας Βγενόπουλος και εξήγησε πως ήταν προγραμματισμένο να βρεθούν οι δυο τους για να δουν τι κινήσεις θα κάνουν για να πιέσουν τον Δήμο και στη συζήτηση εμφανίστηκε και ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Ακινήτων!

"Αιφινιδιάστηκα αφού δεν ήμουν ενήμερος", είπε ο Σαμαράς και εξήγησε πως ο Βγενόπουλος είχε ρωτήσει εάν το πρότζεκτ του γηπέδου μπορεί να μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ, με τον Σαμαρά να απαντά πως μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε έκταση 60-70 στρεμμάτων, καθώς η μελέτη παραμένει ίδια. "Και έμεινε εκεί πέρα η κουβέντα", ήταν το σχόλιό του.

Παράλληλα, ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΗΠΕΛ, επισήμανε πως σημαντικό ρόλο στην πορεία του έργου θα παίξει και ο Ερασιτέχνης, ενώ τόνισε πως οποιοσδήποτε μέτοχος ή επενδυτής έρθει στην ομάδα, το έργο μπορεί να συνεχιστεί και κοστολογείται στα 96 εκατ. ευρώ, αρκεί να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και να υπάρξει η τελική συμφωνία με τον Δήμο Αθηναίων.

Άδειες... παντός οικοπέδου!

Ο Βαγγέλης Σαματάς ανέφερε πως οι μελέτες που έχουν γίνει για τον Βοτανικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλο χώρο εντός της Αττικής και στην συνέχεια να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την έκδοση των αδειών. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η άδεια οικοδομής έχει τετραετή ισχύει, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του τόνισε χαρακτηριστικά: "Το έργο του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι ένα έργο που πατάει γερά στα πόδια του, διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες άδειες και πλήρη νομική θωράκιση από το ΣτΕ. Το έργο μπορεί να συνεχίσει και να αποτελέσει και να αποτελέσει μια ουσιαστική επένδυση για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αρκεί αυτός που θα αναλάβει να έχει χρόνο, διάθεση και πίστη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου