Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τοροσίδης:Μόνη μου προτίμηση είναι να μην παίξουμε με κάποια από τις αποκαλούμενες καλύτερες ομάδες




Για την ως τώρα ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA o Βασίλης Τοροσίδης.



Πώς θα αξιολογούσες την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ;
"Κατά τη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού (την ήττα από τη Σάλκε), όπως και πέρυσι, δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δε νικήσαμε, αλλά το πιο θετικό για μας είναι πως δεν καταρρακωθήκαμε από αυτή
την ήττα, ούτε από εκείνη με την Άρσεναλ. Καταφέραμε να πάρουμε δύο νίκες (στα παιχνίδια με τη Μονπελιέ) και εξασφαλίσαμε τουλαχιστον την τρίτη θέση. Προσπαθήσαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά δυστυχώς δεν το κατορθώσαμε".
Μετά τις νίκες με τη Μονπελιε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είπε πως ήταν ευχαριστημένος με την πρόοδο των παικτών. Πώς μπορούν αυτές οι εμπειρίες να σας βοηθήσουν στο Europa League;
"Οι νίκες σε μία τέτοια διοργάνωση βοηθούν τους παίκτες να χτίσουν προσωπικότητα, τους φτιάχνουν τη διάθεση και την ψυχολογία. Το σημαντικό είναι πως οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να νικήσουν τη Μονπελιέ.
Το γεγονός πως κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε απέναντι σε καλές ομάδες όπως οι Σάλκε και η Άρσεναλ είτε παίζαμε εντός είτε εκτός αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλό επίπεδο και πως προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Αυτό θα μας βοηθήσει στο Europa League.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Europa League δεν είναι σαν αυτές του Champions League φυσικά, αλλά υπάρχουν ομάδες που θα μπορούσαν να παίζουν εκεί. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε κάποια από αυτές στους ‘32’ για να πετύχουμε κάτι καλό, όπως και πέρυσι".
Είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει καλή πορεία ο Ολυμπιακός στο Europa League;
"Φυσικά, είναι σημαντικό για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, είτε είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ή ο Αστέρας Τρίπολης, να κερδίζει πόντους, πρώτα από όλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν μια ομάδα μας κερδίζει βαθμούς, κερδισμένη είναι και η Ελλάδα".
Ποια ομάδα θα ήθελες να αντιμετωπίσετε στους ‘32’ του Europa League;
"Μόνη μου προτίμηση είναι να μην παίξουμε με κάποια από τις αποκαλούμενες καλύτερες ομάδες, τουλάχιστον όχι στην αρχή. Εννοώ κάποια που θα άξιζε να συνεχίσει στο Champions League".
Πόσο σημαντικό είναι για σένα να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και του ότι δεν είναι εύκολο για τους φιλάθλους να πηγαίνουν στο γήπεδο;
"Ακριβώς αυτό θα έλεγα κι εγώ. Το γεγονός ότι οι φίλαθλοί μας έρχονται και γεμίζουν το ‘Καραϊσκάκη’ είναι φυσικά σημαντικό, ειδικά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι κάτι αξιοσημείωτο ότι έρχονται και γεμίζουν το γήπεδο παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην Ελλάδα. Στο ματς με τη Σάλκε είδα περίπου 5.000 ανθρώπους που μπορεί να στερήθηκαν κάτι οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους για να έρθουν και να δουν τον Ολυμπιακό.
Τους ευχαριστούμε, γιατί τα πράγματα στην Ελλάδα είναι δύσκολα και οι φίλαθλοι, που έχουν προβλήματα να αντιμετωπίσουν, κάποιες φορές τα παραβλέπουν και προσπαθούν να βρουν χρήματα για να έρθουν και να δουν την ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς αυτή την κατάσταση και τι θυσίες κάνουν οι οπαδοί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, σαν ομάδα, είναι να κερδίζουμε αγώνες για να τους δίνουμε όση περισσότερη χαρά μπορούμε. Κάθε νίκη είναι ένα δώρο για τους φιλάθλους μας και όσα κάνουν για μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου