Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Μέντες Ντα Σίλβα: Δουλεύουμε για τον Εργοτέλη, είναι το πιο σημαντικό τώρα”.


Μέντες



Ο Μέντες Ντα Σίλβα μίλησε στην SuperBall

“Tο ολλανδικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Βασική διαφορά είναι ότι εκεί το ποδόσφαιρο είναι πιο ανοικτό, πιο επιθετικό.

Εδώ οι ομάδες παίζουν πολύ κλειστά, επειδή παίζουν εναντίον του Παναθηναϊκού και αν σκοράρουν γυρίζουν όλη η ομάδα πίσω. Έτσι δεν υπάρχουν πολλά γκολ και πάμε περισσότερο σε παιχνίδι δύναμης",
Χρειάζεται πολλή κυκλοφορία της μπάλας, πολλή ομαδική δουλειά, μεγάλη υπομονή και ασφαλώς τύχη που δεν είχαμε στο τελευταίο ματς με τον Πανθρακικό”.
Αν είναι ρίσκο το ολλανδικό στιλ παιχνιδιού στην ελληνική Superleague;
"“Είναι ο τρόπος που παίζουμε και ο αντίπαλος έχει ευκαιρίες για κόντρα επίθεση και να σκοράρει εναντίον μας. Το ξέρουμε και πρέπει να το βελτιώσουμε. Όπως με τον Πανθρακικό.
Είχαν τρεις ευκαιρίες, οι δύο από κόντρα επίθεση και ένα δοκάρι. Πρέπει να το κάνουμε καλύτερα, γιατί παίζουμε πολύ επιθετικά και χρειάζεται προσοχή στα νώτα μας.Πρέπει να το κάνουμε καλύτερο, το ξέρουμε, δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό”.
Πέντε κλεψίματα και καμία κίτρινη σε έξι παιχνίδια:
“Αν η στατιστική λέει κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι είναι πολύ λίγα και σίγουρα πρέπει να κλέψω περισσότερες μπάλες. Δεν ξέρω πόσες, αλλά πέντε κλεψίματα για έξι ματς είναι πολύ λίγα. Δεν είναι πάντως το ίδιο εύκολο εδώ να σημειώσεις μεγάλο αριθμό κλεψιμάτων, διότι δεν υπάρχουν μονομαχίες ένας εναντίον ενός, ιδιαίτερα με ομάδες που παίζουν απλά κόντρα επίθεση”.
Ποιες είναι οι απαιτήσεις του συστήματος που παίζει ο Παναθηναϊκός από τον μοναδικό αμυντικό χαφ
“Πρέπει να παίζω μπροστά από την άμυνα και να κρατώ τον έλεγχο του παιχνιδιού πίσω από τους μεσοεπιθετικούς. Μπορώ να πάω κάποια στιγμή μπροστά, αλλά περισσότερο πρέπει να ελέγχω τον ρυθμό, γιατί οι κόντρα επιθέσεις είναι πολύ επικίνδυνες έτσι. Ο προπονητής μου ζητάει έλεγχο, αλλά μπορώ να προωθηθώ, αν κάποιος άλλος μέσος κρατήσει τη θέση μου.
Δεν είμαι αυτός που πρέπει, αυτός που είμαι συνήθως, αλλά θα έρθω εκεί που πρέπει σίγουρα. Το παιχνίδι ξεκινά από τον Νο 6, γιατί είναι ακριβώς στη μέση του παιχνιδιού και πρέπει να το μοιράσει αριστερά, δεξιά, κάθετα, αυτό θέλει ο προπονητής, να παίρνω τη μπάλα από την άμυνα και να ξεκινώ το παιχνίδι και είναι κάτι που πρέπει να κάνω πολύ καλύτερα και να έρθω στην κατάσταση που πρέπει. Αν νιώθεις καλύτερα, παίζεις καλύτερα”.
Μέσος όρος καριέρας στο σκοράρισμα τρία γκολ;
“Εξαρτάται σίγουρα και από τον τρόπο που παίζουμε, αλλά και από το πως είμαι. Μπορώ φυσικά να παίξω πολύ καλύτερα από τη συγκεκριμένη θέση. Όταν έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, παίζεις καλύτερα, προωθείσαι συχνότερα, αλλά έχουμε χρόνο για να φτάσουμε αυτά τα τρία γκολ”.
Ποια είναι τα στοιχεία του παιχνιδιού του: 

"Ο τρόπος παιχνιδιού μου είναι σαν του Ζιλμπέρτο Σίλβα, δεν σκοράρω πολλά γκολ, τρία ή τέσσερα τον χρόνο, είναι περισσότερο να κάνω παιχνίδι, να κλέβω μπάλες, να αμύνομαι σωστά, να πασάρω σωστά, αυτό είναι το παιχνίδι μου, ο έλεγχος, αυτό είναι το παιχνίδι μου και αυτό πρέπει να περιμένουν από μένα".
Βαθμολόγησε τον εαυτό σου με άριστα το δέκα για τη μέχρι τώρα παρουσία;
“4… 5… ας πούμε 5”. Στο τελευταίο ματς ήμουν λίγο καλύτερος, είχα πριν έναν μικρό τραυματισμό, έχουμε παίξει 6-7 παιχνίδια, ναι, είμαι καλύτερα και στα επόμενα θα είμαι ολοένα και καλύτερος. Σκέφτομαι θετικά και περιμένω να είμαι πολύ καλύτερος”.
Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; 

“Σέβομαι τους οπαδούς ασφαλώς, αλλά είμαστε ομάδα και πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, χωρίς να έχει σημασία αν είναι ο Ολυμπιακός. Καταλαβαίνουμε γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό και ασφαλώς θέλουμε να το κερδίσουμε, αλλά δεν θέλω να εστιάσω στον Ολυμπιακό γιατί τα δύο παιχνίδια με τον Εργοτέλη είναι πολύ σημαντικά για μας.
Είναι σημαντικό να ηρεμήσουμε και να νικήσουμε σ’ αυτά τα παιχνίδια για να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση ως ομάδα και μετά θα είναι ευκολότερα τα επόμενα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός είναι ένα από αυτά. Δουλεύουμε για τον Εργοτέλη, είναι το πιο σημαντικό τώρα”.
Ο στόχος της χρονιάς:

“Παίξαμε και είδαμε κάποια παιχνίδια, γνωρίζουμε τις δυνατότητες της ομάδας και περιμένω να μπούμε στα πλέι οφ (ευρωπαϊκο εισιτήριο). Αυτό περιμένω, είναι σημαντικό για τους παίκτες, αλλά και για τον σύλλογο γιατί έτσι είναι σε καλύτερη θέση για να πουλήσει ποδοσφαιριστές. Είναι για όλους σημαντικό, ασφαλώς και για μένα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου