Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Λάσνικ:Για μένα είναι σημαντικό ότι μπορώ να βοηθήσω





O Αντρέας Λάσνικ, μιλάει στο Sport24.gr


Πραγματοποιήσατε πολύ μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι σκέψεις σου για το παιχνίδι;

Νομίζω πως από την αρχή μπήκαμε πολύ καλά. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση το γρήγορο γκολ. Στη συνέχεια είχαμε και κάποιες στιγμές που ήμασταν τυχεροί,
ενώ και ο Ανέστης μας έσωσε κάποιες φορές. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε άλλο ένα γκολ γρήγορα και αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη.

Ο Παναγόπουλος στη συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι είχε κάποιες συζητήσεις μαζί σου πριν το παιχνίδι. Γενικά τι σας είπε;

Μας έδωσε την αυτοπεποίθηση να νικήσουμε. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να μας νικήσει κάποιος στο γήπεδο μας. Είχαμε ένα πολύ καλό πλάνο τακτικά, όλοι ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και παίξαμε καλά.

Τόσο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όσο και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό ο Πανιώνιος ήταν πάρα πολύ καλός. Πιστεύεις ότι μπορείτε να παραμείνετε σε αυτό το επίπεδο;

Νομίζω πως μπορούμε, η ομάδα ξέρει τι θέλει και πλέον έχουμε μάθει και μας έχει μάθει τον προπονητή μας και μας έχει μάθει κι αυτός. Τώρα, μετά από μερικές βδομάδες που είμαστε μαζί (με τον Παναγόπουλο), μπορούμε να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο. Η ομάδα έχει χαρακτήρα. Ο σύλλογος περνάει δύσκολες στιγμές αλλά η ομάδα προσπαθεί κάθε φορά για το καλύτερο δυνατό.

Έχεις βάλει αρκετά γκολ στην καριέρα σου με απευθείας φάουλ. Αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν ένα από τα καλύτερα;

Δύσκολο να πω, έχω σκοράρει πολλές φορές με απευθείας φάουλ. Ήταν σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά. Ήταν πολύ καλό και για την αυτοπεποίθησή μου, έπρεπε να δείξω πως είμαι εδώ και πως μπορώ να βοηθήσω.

Προηγουμένως μου είπες πως το πλάνο κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλό, σε ένα παιχνίδι που παίξατε για πρώτη φορά από την αρχή με 3-5-2. Πιστεύεις ότι σας ταιριάζει αυτό το σύστημα;

Νομίζω ότι μας ταιριάζει πολύ. Παίζουμε με δύο επιθετικούς και αυτό είναι καλό για να πιέζουμε από τα πρώτα μέτρα. Εγώ και ο Κολοβός μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά, ενώ με τρεις αμυντικούς είμαστε πιο σταθεροί πίσω. Δίνει και σε μας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και νομίζω πως αυτό ήταν το κλειδί.

Μία βδομάδα πριν το παιχνίδι του Σαββάτου έχασες πέναλτι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να παίξεις καλά με τον ΠΑΟΚ;

Όχι, αλλά αν έχεις μία άτυχη στιγμή σε ένα μεγάλο παιχνίδι υπάρχουν δύο επιλογές. Να νομίζουν ότι τα πάντα είναι κατά σου και ότι είσαι ο πιο άτυχος άνθρωπος ή να πάρεις κάτι καλό από αυτό κι επέλεξα το δεύτερο. Πιστεύω ότι τα πήγα πολύ καλά με τον ΠΑΟΚ και ήταν ένας λόγος να είμαι περισσότερο περήφανος για την εμφάνισή μου.

Με δηλώσεις σου μετά το τέλος του παιχνιδιού είπες ότι αισθάνεσαι να σε εμπιστεύονται πλέον οι συμπαίκτες σου και ο προπονητής. Τι δεν πήγε καλά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος;

Έσπασα το συμβόλαιό μου τον περασμένο Ιανουάριο και δεν έπαιξα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός αυτού ήρθα σε ένα νέο ποδόσφαιρο, νέο πρωτάθλημα, νέα κουλτούρα και νέα γλώσσα. Οι διαφορές είναι μεγάλες. Το ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι πολύ επιθετικό και έτσι είναι πιο εύκολο για τους επιθετικογενείς παίκτες. Εδώ το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό, ρίχνετε μεγάλο βάρος στην τακτική. Εγώ εξ αρχής ήξερα ότι θα χρειαστώ 3-4 μήνες για να παίξω όπως ήθελα. Το πλάνο μου ήταν να πάω καλά στο δεύτερο μισό της σεζόν και ως τώρα θεωρώ ότι όλα πηγαίνουν βάσει σχεδίου.

Είναι οι πρώτοι σου μήνες στην Ελλάδα. Τι σου έχει κάνει εντύπωση ως τώρα;

Είναι λίγο διαφορετικό, μου έχει κάνει εντύπωση και αυτός ο κανονισμός με τους οπαδούς στα εκτός έδρας. Στο ολλανδικό υπάρχει περισσότερος κόσμος γενικά. Επίσης, στην Ελλάδα όταν πας σε ένα άλλο γήπεδο, δεν έχεις τους οπαδούς της ομάδας σου, ενώ ούτε στο γήπεδό μας έρχονται οπαδοί άλλων ομάδων. Υπάρχει μεγάλη διαφορά και στο οικονομικό σκέλος. Ωστόσο, είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, όχι για τα χρήματα.

Είσαι σε μία ομάδα που έχει πολλά προβλήματα. Γενικότερα οι συνθήκες για σας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Πώς το βιώνεις εσύ;

Φυσικά και δεν είναι εύκολο. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το προπονητικό μας κέντρο και θα έπρεπε κάτι να γίνει γι' αυτό. Ωστόσο, τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίζουμε καλά όπως με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να δοθούν λύσεις, είμαστε επαγγελματίες, αλλά πιστεύω πως οι άνθρωποι της διοίκησης κάνουν ό,τι μπορούν.

Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο και πολλούς ταλαντούχους νεαρούς. Ποια είναι η άποψή σου για τον Έλληνα παίκτη; Υπάρχει ταλέντο;

Νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαν την εθνική σας ομάδα, η οποία είναι εξαιρετική τακτικά. Έχει πολύ καλή άμυνα και νομίζω ότι έτσι είναι και το πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο για έναν επιθετικογενή παίκτη να παίξει εδώ. Οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να κρατούν το μηδέν, δεν υπάρχουν πολλοί χώροι. Η Ελλάδα θα  βρίσκεται το καλοκαίρι στο Μουντιάλ κι αυτό δείχνει ότι το ποδόσφαιρό σας κάνει γενικά βήματα προόδου.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα από τον Αντρέας Λάσνικ;

Έμαθα μετά από τόσα χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πως δεν μπορείς να λες μεγάλες κουβέντες πριν κάνεις κάτι. Για μένα είναι σημαντικό ότι μπορώ να βοηθήσω. Θέλω να παίζω καλά, αυτός είναι ο στόχος μου. Το καλοκαίρι μένω ελεύθερος και τότε θα δούμε τι θα γίνει.

Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές. Πιστεύεις ότι ο Πανιώνιος στο τέλος θα μείνει στη Super League;

Ναι, αν δεις τα τελευταία μας παιχνίδια έχουμε ποιότητα στην ομάδα. Ο τωρινός προπονητής μας παίρνει ό,τι καλύτερο από τον καθένα και πιστεύω ότι θα σωθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου