Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Τσιώλης:Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα, λόγω των ακαδημιών, αλλά πρέπει να βρούμε έναν βασικό κορμό





 O Σάκης Τσιώλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τα όσα περιμένει από την Ξάνθη: «Πρέπει να δούμε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που έχουμε. Θα αρχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα με βάσει τα όσα θα δούμε στις μετρήσεις.
Θέλουμε μια ομάδα που θα έχει το δικό της στυλ. Θέλουμε να παίζουμε επιθετικά, να έχουμε κατοχή, αλλά στόχος είναι να φτιάξουμε αυτό το κενό που είχαμε πέρυσι, όντας μια από τις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα, λόγω των ακαδημιών, αλλά πρέπει να βρούμε έναν βασικό κορμό».

Για τους στόχους της ομάδας: «Έχουμε καθυστερήσει την προετοιμασία θα μπορούμε να μιλάμε για στόχους, όταν θα δούμε την εικόνα της ομάδας μετά το χτίσιμο της ομάδας, αλλά δεν πρέπει να είναι η παραμονή. Ένα κακό ξεκίνημα θα είναι χωρίς γυρισμό φέτος, διότι πέφτουν τέσσερις ομάδες».

Για το φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Η αλήθεια είναι ότι η εν γένει παρουσία της Γερμανίας την καθιστά το απόλυτο φαβορί για τον Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι το πιο γρήγορο passing game, είναι ένα κλικ πιο γρήγορη, ακόμη και από την Ισπανία. Ομάδες που μπορούν να παίζουν σε τέτοιο επίπεδο, μπορούν μόνο να ξεχωρίσουν πλέον».

Για το θέαμα στο Μουντιάλ: «Ο ρυθμός είναι και πάλι πολύ καλός. Δεν έχω δει στα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα τέτοιο ρυθμό. Είναι πιο σφιχτά τα παιχνίδια στα νοκ-άουτ και χειρότερο το θέαμα, όμως είναι και πάλι καλά τα παιχνίδια και έχουν πολύ υψηλό ρυθμό. Αυτό που με χαροποιεί είναι η τακτική που κυριαρχεί πλέον σε αυτό το επίπεδο. Η μετάβαση παίζει σημαντικό ρόλο από τη στιγμή που θα πάρω ή θα χάσω την μπάλα. Δεν νομίζω να την πατήσει η Αργεντινή, θα είναι διαβασμένη κόντρα στους Γερμανούς».

Για την αντιμετώπιση του Μέσι στον τελικό: «Δεν θα έχει προσωπικό μαρκάρισμα ο Μέσι. Αν δούμε τη Γερμανία στο παιχνίδι με τη Βραζιλία, ήταν σε κάποιες φάσεις πίσω από τη σέντρα. Είναι οργανωμένη ομάδα και δεν θα βρεθεί εκτεθειμένη. Δεν θα βρει πολλούς κενούς χώρους ο Μέσι. Θα προσπαθήσει να τρέξει τον αντίπαλο στους χώρους.

Για το θα καταφέρει να πάρει το Μουντιάλ ο Μέσι: «Θα θέλαμε όλοι να γίνει αυτό με τον Μέσι. Ο Μαραντόνα είχε κάποιους παίκτες να τον βοηθήσουν. Ο Μέσι δείχνει να παίζει μονός του. Θα πρέπει να ξεπεράσει αυτά και να μην δει αυτό το ματς ως ανταγωνισμός με τον Μαραντόνα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου