Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το βραβείο ανήκει σε όλους!


Το βραβείο ανήκει σε όλους!

Με αφορμή την απονομή της Χρυσής Μπάλας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Λιονέλ Μέσι έδωσε συνέντευξη και μίλησε για το βραβείο και τις κριτικές που δέχεται.

Αρκετοί πιστεύουν ότι η φετινή σεζόν δεν δικαιολογούσε την απονομή της Χρυσής Μπάλας στον Αργεντινό σουπερστάρ, και ως εκ τούτου δέχεται κριτικές από διάφορες πλευρές, οι οποίες κάνουν λόγο για «ύποπτα» σενάρια συμπάθειας.
Ο Μέσι είπε σχετικά στην ιστοσελίδα goal.com: 

Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εγώ απλώς κάνω αυτό που κάνω πάντα και προσπαθώ να παίζω καλά στους αγώνες της ομάδας μου προσπαθώντας να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.

Για τη στάση των ΜΜΕ απέναντί του: Η αλήθεια είναι ότι δεν με νοιάζει τι λένε τα ΜΜΕ. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι αυτά που λένε οι φίλοι της ομάδας μου και η ομάδα μου. Θέλω μόνο να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξή τους.

Για το πώς αντέδρασε όταν εμφανίστηκε στο Καμπ Νόου με τη Χρυσή Μπάλα: Ήταν μια όμορφη στιγμή. Ήμουν στην ευχάριστη θέση να το απολαύσω με τον Τσάβι και τον Αντρές και με όλη την υπόλοιπη ομάδα. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να λάβουν το μήνυμα. Το βραβείο αυτό είναι η επιβράβευση για όλους. Παίκτες και κόσμο.
Για το αν η Μπαρτσελόνα έχει όρια: Ελπίζω να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι για πολύ καιρό και να μπορέσουμε να κερδίσουμε πολλούς τίτλους. Έχουμε μια θαυμάσια ευκαιρία και ανυπομονώ να απολαύσουμε μεγαλύτερες επιτυχίες.
Για να συνεχιστεί η κυριαρχία της Μπάρτσα: Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αυτή τη νοοτροπία και να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε συνεχώς.

Για το Τσάμπιονς Λίγκ και την Άρσεναλ:
 Ο επόμενος γύρος είναι πολύ δύσκολος για εμάς, γιατί παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα όπως η Άρσεναλ, που είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος με πολύ καλούς παίκτες. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις για να περάσουμε στον επόμενο γύρο.
Εάν το κάνουμε αυτό τότε θα δούμε ποιοι είναι οι αντίπαλοι και ποιες οι επικίνδυνες ομάδες που μπορούν να μας σταματήσουν. Αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα δύσκολο γύρο ακόμη μπροστά μας.

Την Εθνική Αργεντινής και το μέλλον της Μπιανκοσελέστε: Είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε μια θαυμάσια ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και να παρουσιάσουμε σε όλους το Κόπα Αμέρικα, το οποίο θα φέρει χαρά στο έθνος.

Τέλος, για το ποιο είναι το αγαπημένο του γκολ: Από όλα τα γκολ της καριέρας μου, εκείνο που ξεχωρίζω είναι αυτό που πέτυχα με το κεφάλι στον τελικό του Champions League (απέναντι στη Μάντσεστερ Γ. του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009). Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ για μένα και για την Μπαρτσελόνα, και η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ γλυκές αναμνήσεις από αυτό το γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου