Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ξάνθης από τον Μαρίνο Ουζουνίδη ανακοίνωσε και επίσημα το πρωί της Τρίτης η ΠΑΕ.



Ο Έλληνας τεχνικός όπως αναμενόταν θα αναλάβει τα ηνία των ακριτών την επόμενη σεζόν καθώς υπήρξε συμφωνία του με την διοίκηση της ομάδας.

"Από τη νέα αγωνιστική περίοδο προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ θα είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης", ανέφερε πιο αναλυτικά η ανακοίνωση.

Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη καθώς έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη με την διοίκηση ενώ η πρόσληψη του σημαινει ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος θα αποχωρήσει από την ομάδα καθώς σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να είναι βοηθός του επόμενου προπονητή.

Το βιογραφικό του Ουζουνίδη

Ο 42χρονος τεχνικός έχει συνδέσει το όνομα του με την Ξάνθη ως ποδοσφαιριστής καθώς ξεκίνησε στους Θρακιώτες την καριέρα του αγωνιζόμενος από το 1987 έως το 1992.


Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός στον οποίο πήρε μεταγραφή και με τον οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 1995 και το 1996 ενώ συμμετείχε με τους "πράσινους" στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αγωνίστηκε ακόμη για δύο χρόνια στην Γαλλία με την Χάβρη και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1999 αγωνιζόμενος στον Πανηλειακό. Τελευταίος σταθμός στην ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο όπου αγωνιστηκε το 2002 ενώ την επόμενη σεζόν, "κρέμασε" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Η προπονητική καριέρα του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεκίνησε από τους Καπαδόκες Αλεξανδρούπολης και την τέταρτη κατηγορία ενώ την περίοδο 2005-2006 ήταν βοηθός προπονητή στην Ξάνθη.

Τον Ιούνιο του 2006 ανέλαβε τα ηνία του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε τον τίτλο και τρεις αγώνες πριν το τέλος της χρονιάς, μάλιστα.

Την επόμενη σεζόν η κατάσταση ήταν διαφορετική και μετά από τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες στους 15 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος, παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Τον Μαϊο του 2008, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λάρισας και η πρώτη του χρονιά ήταν επιτυχημένη καθώς η ΑΕΛ συμμετείχε στα πλέι οφ και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Τη δεύτερη χρονιά όμως, οι Θεσσαλοί αποκλείστηκαν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Ρέικιαβικ και η πορεία στο πρωτάθλημα ήταν κακή με αποτέλεσμα να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών.

Τον Αύγουστο του 2010, ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή στον οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2011 οπότε και παραιτήθηκε καθώς η ομαδα βρισκόταν τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου