Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ικανοποιημένος από τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του, όχι όμως και από την αμυντική λειτουργία, εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, τονίζοντας πως οι παίκτες του δεν σκέφτονται την διαφορά από την κορυφή, αλλά τους τρεις βαθμούς.



Ο Πορτογάλος τεχνικός, αναφέρθηκε στις απουσίες που είχε ο Παναθηναϊκός, στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά και την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά την εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού με την Καβάλα:


Θεωρείτε ότι η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν η καλύτερη από την ομάδα που ήρθατε στην Ελλάδα;

"Όχι, όχι. Δεν θα έλεγα ότι ήταν ο καλύτερος αγώνας που κάναμε. Τελευταία ο Παναθηναϊκός παίζει καλά. Θα έλεγα ότι σήμερα δεν αμυνθήκαμε τόσο καλά όσο σε άλλους αγώνες. Ήταν όμως ένα ματς στο οποίο είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα βελτιώνεται και θα έλεγα ότι σήμερα είχαμε τρεις παίκτες εκτός που έπαιζαν πολύ συχνότερα, τον Λέτο, τον Ζιλμπέρτο και τον Μπουμσόνγκ.

Πιστεύω ότι ήταν ένα δύσκολο ματς γιατί δεχτήκαμε ένα γκολ πολύ νωρίς, όμως η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά. Δράττομαι μάλιστα της ευκαιρίας να πω ότι η Καβάλα έχει μια πολύ καλή ομάδα και επίσης πρέπει να πω ότι στους τελευταίους τρεις αγώνες και την προηγούμενη σεζόν και φέτος στο πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός δεν είχε κερδίσει την Καβάλα. Αλλά για αυτό το λόγο σήμερα η νίκη ήταν σημαντική και κατά την άποψη μου αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία".

Ενόψει των αγώνων του Κυπέλλου που τα γκολ που δέχεται μια ομάδα μετράνε πόσο σας προβληματίζει που η ομάδα δέχτηκε δύο γκολ;

"Μα για αυτό είπα ότι σήμερα δεν αμυνθήκαμε τόσο καλά όσο σε άλλους αγώνες. Βεβαίως όπως ξέρετε στο θέμα του Κυπέλλου δεν υπάρχουν βαθμοί αλλά ισχύει η διαφορά τερμάτων και θεωρώ ότι ο επόμενος αγώνας μας θα είναι εντελώς διαφορετικός.

Ξέρετε ότι είναι δύο οι αγώνες και προκρίνεται ο ένας και οι δύο αγώνες θα γίνουν στο ίδιο γήπεδο. Άρα θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους παίκτες μέχρι και την Τετάρτη και πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνω τρεις με τέσσερις αλλαγές. Και αναφερόμενος σε αυτό θα ήθελα να πω ότι το ρόστερ μας πρέπει να είναι πανέτοιμο ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν όλοι οι παίκτες σε όλα τα ματς".

Η απόφαση σας να μην ξεκινήσετε τον Χριστοδουλόπουλο έχει να κάνει με λόγους τακτικής ή για να στείλετε ένα μήνυμα για λόγους απειθαρχίας;

"Δεν αναμειγνύω τα τεχνικά θέματα με τα θέματα πειθαρχίας. Στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση είχε να κάνει με τεχνικά θέματα".

Από τους Ζιλμπέρτο, Μπουμσόνγκ που έχουν προβλήματα τραυματισμών ποιοι θα είναι έτοιμοι για το ματς με την ΑΕΚ;

"Ακόμα αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζω. Υπενθυμίζω όμως ότι έπεται και άλλος αγώνας πρωταθλήματος την Κυριακή και θα ήθελα να πω ότι αν δεν είναι 100% έτοιμοι δεν θα παίξουν".

Οι παίκτες σας έδωσαν το τρίτο ματς κεκλεισμένων των θυρών θεωρείται ότι αγωνιζόμενοι μπροστά σε κόσμο υπάρχει περίπτωση να αγχωθούν;

"Όπως έχω πει πολλές φορές η άποψη μου είναι ότι καταρχήν στα 36 χρόνια της καριέρας μου έχω παίξει πάνω από 1000 αγώνες και ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Οπότε εμένα δεν μου αρέσει και όπως είπα και πιο πριν έχουμε επιθυμήσει τους φιλάθλους μας. Πιστεύω ότι αν ήταν μαζί μας θα τους άρεσε πολύ ο τρόπος με τον οποίο παίζει η ομάδα. Είναι βέβαιο ότι στους επόμενους αγώνες οι φίλαθλοι μας θα είναι ένας επιπλέον αντίπαλος για τους αντιπάλους μας".

Ξεκινήσατε ένα ματς γνωρίζοντας ότι είστε στο -8 κατά πόσο αυτό σας επηρέασε ξέροντας ότι θέλετε μόνο τη νίκη;

"Δεν θα έλεγα ότι μας επηρέασε γιατί είδατε ότι μπήκαμε δυνατά και στα πρώτα 36 δευτερόλεπτα θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα γκολ. Δεν αλλάζει το παιχνίδι γιατί μέσα στα τρία λεπτά δεν είναι τόσο σημαντικό να επηρεάσει τον αγώνα. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να πω ότι η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά μετά και πιστεύω ότι κανείς παίκτες δεν σκέφτεται ότι μπορεί να είναι στο -8 αλλά όλοι σκέφτονται πως θα κερδίσουν τους τρεις βαθμούς".

Κάσπερτσακ: "Είχαμε πολλές απουσίες"

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Καβάλας, στάθηκε στις πολλές απουσίες που αντιμετώπισε η ομάδα του: "Σίγουρα ερχόμενοι εδώ πέρα πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ακόμα και αν είχαμε πολλούς ποδοσφαιριστές που έλειπαν και σίγουρα ήταν απουσίες πολύ σημαντικές για την Καβάλα. Ακόμα και οι παίκτες που αγωνίστηκαν όμως σήμερα είχαν πολύ καλή παρουσία.

Η διαφορά υπήρχε όσον αφορά τις μονάδες, ποδοσφαιριστές οι οποίοι σκόραραν αλλά συνολικά αυτό που είδαμε από την ομάδα της Καβάλας ήταν πολύ ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν κοντά μας τους παίκτες που έλειψαν και σίγουρα να συνεχίσουμε για να έχουμε καλά αποτελέσματα και καλύτερη απόδοση"

Ερχόμενος στην Ελλάδα περιμένατε να δείτε έναν τέτοιο παίκτη όπως ο Αμπντούλ σε μια ομάδα όπως η Καβάλα;

"Ναι είναι γεγονός πως από την ημέρα που ήρθα τον ξεχώρισα και δείχνει την ποιότητα του, τόσο στις προπονήσεις, όσο πλέον και στα παιχνίδια με την ομάδα της Καβάλας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου