Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ασημένιος ο Ηλιάδης στο Μπακού


Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος του στο Παγκόσμιο Masters 2011 στο Μπακού, καθώς πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό από τον αζέρο Ελκχάν Μαμέντοφ
.

Ο έλληνας τζουντόκα σημείωσε 3 νίκες σε 4 αγώνες. Η αρχή έγινε απέναντι στον σουηδό πρωταθλητή Ευρώπης του 2010, Μάρκους Νίμαν και ακολούθησε η νίκη επί του ιάπωνα Μασάχι Νισιγιάμα (Νο-5 στην παγκόσμια κατάταξη), καθώς και αυτή επί του ρώσου Κιρίλ Ντενίσοφ (Νο-2 στον κόσμο).
Στον τελικό, ο Ηλιάδης ηττήθηκε με Ippon από τον Μαμέντοφ, κατακτώντας τελικά την 2η θέση, 240 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και χρηματικό έπαθλο 4.000 δολαρίων.
 
"Είναι από τα μετάλλια που ενώ θέλεις να τα πανηγυρίσεις δεν μπορείς, λόγω του τρόπου που ηττήθηκα στον τελικό από τον αζέρο. Δυστυχώς, έπεσα θύμα της ίδιας μου της τεχνικής που προσπάθησα να πετύχω απέναντι στον Μαμέντοφ και το πλήρωσα ακριβά.
Το ευχάριστο είναι πως για ακόμη μία διοργάνωση έδειξα ότι μπορώ να έχω ρόλο πρωταγωνιστικό κι αυτό που ανεβάζει την ψυχολογία. Ο δρόμος μέσα στο 2011 αλλά και μέχρι τον Απρίλιο του 2012 είναι μακρύς και ελπίζω ότι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, τότε θα πετύχω το στόχο μου δηλαδή να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου", δήλωσε ο πρωταθλητής μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παγκόσμιο Masters συμμετείχαν οι 16 καλύτεροι τζουντόκα σε κάθε κατηγορία, γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος και την αξία της επιτυχίας του Ηλιάδη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου