Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Θα υπάρξουν τιμωρίες»


«Θα υπάρξουν τιμωρίες»

Αποφασισμένοι να κινήσουν τις διαδικασίες που πρέπει για να υπάρξουν τιμωρίες, μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι, εμφανίστηκαν οι κύριοι Πιλάβιος και Μπιτσαξής. Ξεκαθάρισαν, ωστόσο, πως δεν υπάρχει θέμα επανάληψης του αγώνα.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος ήταν καλεσμένοι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και αναφέρθηκαν στα επεισόδια που υπήρξαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως θα υπάρξουν τιμωρίες.

Πιλάβιος: «Φυσικά και θα τιμωρηθούν»

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ απαντώντας αρχικά για το αν θα υπάρξουν τιμωρίες: «Φυσικά θα τιμωρηθούν όσοι έχουν εμπλοκή στα επεισόδια, είτε είναι ομάδες, είτε πρόσωπα».


Για το αν θα επαναληφθεί το ντέρμπι: «Δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. Έχει ζητηθεί μία φορά φέτος στο ματς με τον ΟΦΗ και τα Γιάννενα και δεν προβλέπεται».

Για τις ποινές: «Το πειθαρχικό δίκαιο έχει αυστηροποιηθεί πάρα πολύ φέτος το καλοκαίρι, ειδικά με τον αθλητικό εισαγγελέα που κάλυψε ένα μεγάλο κενό. Αυτός είναι ο άνθρωπος που παραπέμπει. Θα πρέπει να συζητήσουμε για νέες ποινές. Ειδικά αυτό το θέμα με τα βεγγαλικά και τις φωτοβολίδες είναι πολύ σοβαρό».

Για το πώς περνάνε τα βεγγαλικά: «Δεν είμαι αρμόδιος να σας απαντήσω, αλλά οι 16 παράγοντες της Σούπερ Λίγκας».

Για στημένους αγώνες: «Σήμερα ήρθαν τέσσερις αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ, που είναι ειδικοί, και κατέθεσαν εν κρυπτώ για λόγους ασφαλείας σε αίθουσα του αεροδρομίου. Αυτό έγινε μετά από δική μου παρέμβαση. Έγινε σήμερα, κατέθεσαν, μιλώντας με την εισαγγελέα, λέω πως έχουμε προχωρήσει και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».


Μπιτσαξής: «Δεν είναι λύση η διακοπή»

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής ανέφερε: «Από την πρώτη μέρα που ανάλαβε ως κυβέρνηση ανοίξαμε τρεις κλειστούς φακέλους. Αυτός της βίας στα γήπεδα, των στημένων παιχνιδιών και αυτό της διαφθοράς, είναι τρία συγκοινωνούντα δοχεία. Έχουν γίνει επαφές και ανακοινώσεις».

Για το αν υπάρξει αναβολή του πρωταθλήματος: «Δεν είναι λύση η διακοπή του πρωταθλήματος. Πρέπει να εξηγήσουμε ποια είναι τα όρια της κοινωνίας. Αυτό που φάνηκε στο Καραϊσκάκη είναι μία πτυχή. Αυτό που θα πρέπει να δούμε τώρα, είναι αν μπορεί το ποδόσφαιρο να εξασφαλίσει την φερεγγυότητά».

Για τα μέτρα: «Εκτός από την αυστηροποίηση, είναι να ξεκαθαρίσουμε αν το ποδόσφαιρο είναι σε θέση να διοργανώσει το πρωτάθλημα.
Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε γεγονότα πολύ χειρότερα και δεν διστάσαμε να σταματήσουμε την επιχορήγηση. Να κλείσει η στρόφιγγα. Είμαστε κοντά να εξετάσουμε καλά. Η ελληνική πολιτεία φτιάχνει το θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορεί να είναι στα αποδυτήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου