Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος του Παναθηναϊκού, γιατί έχει καλύτερη ομάδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη.


Για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που πλησιάζει, τις φήμες περί εισόδου 4000 κροτίδων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αλλά και την διαφορά που υπάρχει με τους "πράσινους" μίλησε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, φιλοξενήθηκε στην "Ερα σπορ" αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν το ντέρμπι των "αιωνίων", αλλά και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τονίζοντας πως άπαντες θέλουν να μείνει για πολλά χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στην "Ερα σπορ":

Η φήμη για την είσοδο στο Καραϊσκάκη 4000 κροτίδων: "Τέσσερις χιλιάδες κροτίδες δεν είναι εφικτό να μπουν σε ένα γήπεδο ούτε υπάρχει πρόθεση από καμία διοίκηση ή καμία ομάδα ή κανένα στάδιο να γίνει κάτι τέτοιο.

Πάμε σε ένα ντέρμπι που είναι ήρεμο παρά την κρισιμότητά του. Δεν έχουν γίνει εμπρηστικές δηλώσεις ούτε από την μία ούτε από την άλλη πλευρά. Κάναμε σύσκεψη για τα μέτρα και δεν υπήρχε έξω από τον χώρο ούτε κάμερα να μας περιμένει.


Η ατμόσφαιρα δεν έχει δυναμιτιστεί και με απορία ακούμε αόριστες – και όχι επώνυμες – καταγγελίες για είσοδο στο γήπεδο τόσων κροτίδων. Απ’ όσο γνωρίζω ούτε η αστυνομία μας ενόχλησε σχετικά".

Η επαφή με τους οργανωμένους: "Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είδε τους οργανωμένους την Τρίτη και όπως έχει δηλώσει δημόσια ακόμη και μετά τη λήξη στο ΟΑΚΑ όταν χάσαμε, ότι φιλοξενήθηκα πολύ καλά από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ίδια φιλοξενία θα ανταποδώσω, είναι δήλωση του προέδρου μας υπαρκτή.

Ήμουν παρών όταν ζήτησε από τους οργανωμένους να μην υπάρξουν προβλήματα. Ξέρω αυτά που ζήτησε ο προπονητής να περάσουμε στον Τύπο πως θέλει ένα καθαρό ενενηντάλεπτο, να  μην γίνουν διακοπές, να μην έχουμε βεγγαλικά ενώ έχουμε ενισχύσει και τα δίχτυα προστασίας".

Το μήνυμα στον κόσμο: "Είμαι ξεκάθαρος. Όποιος προκαλέσει διακοπή του αγώνα δεν είναι Ολυμπιακός. Θέλει να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό. Όποιος προκαλέσει διακοπή του αγώνα με ρίψη αντικειμένου, καπνογόνου, βεγγαλικού οτιδήποτε πάει να πει ότι δεν αγαπάει τον Ολυμπιακό".

Η ρίψη αντικειμένων στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: "Εκείνος ο οπαδός δεν βρέθηκε ποτέ. Τα κλειστά κυκλώματα δεν είναι τέτοιας ποιότητας που να μπορούν να εντοπίσουν με ακρίβεια, επειδή ένα κέρμα μπορεί να φύγει από οποιαδήποτε θύρα δεν ήταν δυνατόν να τον εντοπίσουμε.

Πρέπει οι ίδιοι φίλαθλοι να προστατέψουν την ομάδα. Αν κάποιος επιχειρήσει να πετάξει κάτι θα πρέπει και οι διπλανοί του να αντιδράσουν και να μην περιμένουμε την κάμερα – αφότου έχει γίνει η ζημιά – για να τον βρούμε".

Θέματα ασφαλείας στο Καραϊσκάκη: "Στον Ολυμπιακό λόγω εγκατάστασης, λόγω οικονομικής δυνατότητας είμαστε ένα σκαλί παραπάνω σε θέματα ασφάλειας. Εάν κάποιος μπορεί να πετάξει ένα κέρμα τότε είμαστε στο μηδέν τοις εκατό! Δεν έχουμε κάνει τίποτα, ούτε μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Έχουμε βάλει τα δίχτυα αλλά ξέρουμε πως ο σωματικός έλεγχος είναι πλημμελέστατος. Εάν όμως μιλάμε για εκτεταμένα επεισόδια τότε σε ποσοστό 99% δεν συμβαίνουν στο Καραϊσκάκη. Είναι αλήθεια πως έχουμε κακή νοοτροπία ως Έλληνες φίλαθλοι. Μόνοι μας πρέπει να προστατέψουμε τον Ολυμπιακό, όπως το έχουμε καταφέρει φέτος". 

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Είμαστε ανώτεροι επειδή έχουμε καλύτερη ομάδα όχι μόνο εξαιτίας της διαφοράς. Παίξαμε και στο πρώτο γύρο, η δική μας εκτίμηση είναι πως ήμασταν καλύτεροι κι όμως χάσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Εμείς πιστεύουμε πως έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό.

Εάν παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και έχουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο όπως πρέπει, τότε μπορούμε να πάρουμε τον αγώνα και να αυξήσουμε την διαφορά ώστε να οδηγηθούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στην κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια ένα ντέρμπι, είναι ντέρμπι και κρύβει παγίδες γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει υπομονή για να κερδίσουμε τον αγώνα".

Πως έχει ονειρευτεί τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός είναι μία καινούργια ομάδα, με πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι, με έναν καινούργιο προπονητή ανεξάρτητα ένα είχε ξαναδουλέψει στην ομάδα μας, και αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορεί να στηθεί μία ομάδα σε εφτά μήνες και να είναι αυτή που ονειρευόμαστε ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και με τις κατάλληλες κινήσεις να δυναμώσουμε την ομάδα μας".

Η εντύπωση για τον Βαλβέρδε: "Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε μία ανεπιτυχή χρονιά. Ο Βαλβέρδε ήταν ο προπονητής που μας έδωσε το νταμπλ στην πρώτη χρονιά της συνεργασίας. Μέσα σε λίγους μήνες αλλάζει μία ομάδα και βρίσκεται εφτά βαθμούς μπροστά για το πρωτάθλημα.

Ο Βαλβέρδε μας δίνει μία εμπιστοσύνη, μία σοβαρότητα, μία ποιότητα ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιρικές γνώσεις, μία σεμνότητα. Είναι χαρακτηριστικά που αρέσουν στους φιλάθλους και σε εμάς ως διοίκηση. Είναι άριστη επιλογή για τον Ολυμπιακό.

Μακάρι να μείνει για χρόνια, εγώ έχω εντυπωσιαστεί. Έχουμε άριστο κλίμα ως ομάδα και άριστα αποδυτήρια. Ο προπονητής στις μεγάλες ομάδες πρέπει να μπορεί να ισορροπήσει μεταξύ των ποδοσφαιριστών που παίζουν ή δεν παίζουν.

Παίζουμε ένα αξιοπρεπές ποδόσφαιρο για τα ελληνικά δεδομένα, - για μας είναι το καλύτερο στην Ελλάδα – υπάρχει σύστημα και προγραμματισμός στην ομάδα. Βλέπω έναν άνθρωπο που είναι ήρεμος. Χωρίς εξάρσεις όταν κερδίζουμε και παραμένει ψύχραιμος όταν χάνουμε. Είχαμε τρία άσχημα αποτελέσματα και τον αποκλεισμό στο κύπελλο αλλά τα διαχειρίστηκε όπως έπρεπε και επανήλθαμε στις νίκες".

Περί πριμ: "Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θεωρούν το πριμ ως ζητούμενο για να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Θέλω να πιστεύω πως ισχύει και το αντίστροφο επειδή πρόκειται για ένα κλασικό παιχνίδι".

Για την ελληνοποίηση: "Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει τον στόχο της ελληνοποίησης της ομάδας. Θέλει η ομάδα να έχει περισσότερους Έλληνες στην σύνθεσή της. Φέτος είχαμε την χαρά να διαπιστώνουμε την εξέλιξη που έχουν ο Φετφατζίδης και ο Ποτουρίδης. Δεν ξέρω την γνώμη του Βαλβέρδε αλλά θεωρώ πως δεν θα ήταν αντίθετος για Έλληνες με ποιότητα που μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό".

Σχόλιο για τον Καλόπουλο: "Θέλουμε να παίξει ο διαιτητής πενήντα – πενήντα και να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα. Λάθη μπορεί να γίνουν καθώς είναι ανθρώπινα. Όλοι μπορεί να κάνουν όπως οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε η διαιτησία να είναι καλή ώστε να μην δοθεί αφορμή σε κανέναν να μιλήσει για την διαιτησία μετά το παιχνίδι".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου