Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ντέρμπι στο Λονδίνο και τα φώτα στον Τόρες!


Το ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Λίβερπουλ ξεχωρίζει από το μενού της 26ης αγωνιστικής στην Premier League. Οι μπλε υποδέχονται τους Reds στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τα φώτα να είναι στραμμένα στον Φερνάντο Τόρες που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τους λονδρέζους απέναντι στην πρώην ομάδα του. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εύκολη αποστολή απέναντι στην ουραγό Γουλβς, σε αντίθεση με την 2η Αρσεναλ που δοκιμάζεται στην έδρα της Νιούκαστλ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Γουέστ Μπρομ.

Μπλε - Κόκκινοι και στην μέση ο Τόρες!
Στο Λονδίνο και στο Στάμφορντ Μπριτζ θα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον για την 26η αγωνιστική, εκεί όπου η Τσέλσι υποδέχεται την Λίβερπουλ.
Οι μπλε βρίσκονται 10 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ελπίζουν να πανηγυρίσουν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Αλεξ, Μπεναγιούν και Ζιρκόφ, καθώς όλοι είναι τραυματίες.

Τρεις σερί νίκες μετράει και η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς, που δεν υπολογίζει στους Κάρολ και Σπίρινγκ λόγω τραυματισμών, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία των Κόουλ και Πόουλσεν. Η Λίβερπουλ, μάλιστα, θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση του αγώνα με την Τσέλσι στο Ανφιλντ για τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος, όταν και επικράτησε με 2-0.
Πρόσωπο του αγώνα είναι αναμφισβήτητα ο Φερνάντο Τόρες, που αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τους λονδρέζους κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο ισπανός άσος αποφάσισε να εγκαταλείψει το λιμάνι του Μέρσεϊσαϊντ για το Λονδίνο, με τους μπλε να καταβάλουν το ποσό των 50 εκατομμυρίων λιρών για να τον αποκτήσουν.
"Είναι στην διάθεσή μου για να παίξει κόντρα στην Λίβερπουλ. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει ή αν θα μπει ως αλλαγή. Είναι δική μου απόφαση, αλλά θα την πάρω λίγο πριν την έναρξη του αγώνα", δήλωσε ο Αντσελότι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τόρες ήταν αυτός που είχε πληγώσει την νυν ομάδα του στο παιχνίδι του Ανφιλντ, καθώς είχε πετύχει και τα δύο γκολ, χαρίζοντας το τρίποντο στους Reds.
Η ιστορία πάντως είναι με το μέρος της Τσέλσι, που μετράει 12 νίκες έναντι των 8 της Λίβερπουλ στα τελευταία 27 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις από τον Οκτώβριο του 2004. Oι Reds μάλιστα δεν έχουν πετύχει γκολ στις έξι τελευταίες επισκέψεις τους στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τελευταία νίκη τους να είναι το 1-0 τον Οκτώβριο του 2008, χάρη σε αυτογκόλ του Μποσίνγκουα.
Εύκολη αποστολή η Γιουνάιτεντ
Εύκολη αποστολή έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που φιλοξενείται από την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, Γουλβς. Οι κόκκινοι διάβολοι θέλουν την νίκη όχι μόνο για να διατηρήσουν την διαφορά από τους διώκτες τους, αλλά και για να σπάσουν το ρεκόρ των 30 αήττητων αγώνων πρωταθλήματος, που είχαν πετύχει το 1999, όταν και κατέκτησαν το τρεμπλ.
Οι λύκοι στον αντίποδα χρειάζονται το τρίποντο προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής, καθώς βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις 21 βαθμούς.
Δύσκολο έργο η Αρσεναλ
Το εμπόδιο της Νιούκαστλ καλείται να ξεπεράσει η Αρσεναλ, αν θέλει να διατηρηθεί στην 2η θέση και παράλληλα να μην δει την διαφορά της από την Γιουνάιτεντ να αυξάνεται.
Απόντες για τους κανονιέρηδες, που δεν έχουν ηττηθεί στις τέσσερις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις με την Νιούκαστλ, θα είναι οι Σονγκ, Ντενίλσον και Νασρί, όλοι εξαιτίας τραυματισμών. Από την πλευρά τους οι ανθρακωρύχοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον Αμεόμπι, που τραυματίστηκε στο ματς της Τετάρτης (02/02) με την Φούλαμ, δύο μόλις ημέρες μετά την πώληση του Κάρολ στην Λίβερπουλ.
Τα υπόλοιπα ματς
Να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ισοπαλία 2-2 με την Μπέρμιγχαμ, θέλει η Μάντσεστερ Σίτι, που υποδέχεται την Γουέστ Μπρομ. Οι πολίτες βρίσκονται στην 3η θέση και θεωρητικά έχουν το προβάδισμα έναντι της Γουέστ Μπρομ, που είναι στην 16η θέση.
Στο κυνήγι του εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης σεζόν παραμένει η Τότεναμ που υποδέχεται την ανεβασμένη Μπόλτον.
Την αυλαία ανοίγει η αναμέτρηση της Στόουκ Σίτι με την Σάντερλαντ, η Αστον Βίλα υποδέχεται την Φούλαμ και η Εβερτον την Μπλάκπουλ, ενώ η Μπλάκμπερν φιλοξενείται από την Γουίγκαν και η Μπέρμιγχαμ από την Γουέστ Χαμ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Σάββατο (05/02)
14:45GR Στόουκ Σίτι - Σάντερλαντ
17:00GR Αστον Βίλα - Φούλαμ
17:00GR Εβερτον - Μπλάκπουλ
17:00GR Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρομ
17:00GR Νιούκαστλ - Αρσεναλ
17:00GR Τότεναμ - Μπόλτον
17:00GR Γουίγκαν - Μπλάκμπερν
19:30GR Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κυριακή (06/02)
15:30GR Γουέστ Χαμ - Μπέρμιγχαμ
18:00GR Τσέλσι - Λίβερπουλ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου