Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Bundesliga


Με ντέρμπι ανοίγει η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga την Παρασκευή (04/02). Η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την Σάλκε στο 137ο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στην έδρα της Νυρεμβέργης και η Μπάγερν Μονάχου στην Κολονία, την ίδια ώρα που η Μάιντς υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης και το 5ο της βαθμολογίας Ανόβερο την Βόλφσμπουργκ.
Τα φώτα στην κοιλάδα!
Με στόχο το βήμα που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος υποδέχεται την Σάλκε η Μπορούσια Ντόρτμουντ στο 137ο παραδοσιακό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ.

Η Ντόρτμουντ έφτασε τους 50 βαθμούς, 11 περισσότερους από την Μπάγερ Λεβερκούζεν που ακολουθεί στην 2η θέση, και μόνο με συνεχείς... αυτοκτονίες μπορεί να χάσει τον φετινό τίτλο.
Ωστόσο, ο Γιούργκεν Κλοπ παραμένει προσγειωμένος: "Μπορείς να πετύχεις είτε από την επιθυμία για νίκη είτε από τον φόβο για ήττα. Η Σάλκε έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι πιο εύκολο να κάνεις την έκπληξη όταν οι προσδοκίες είναι χαμηλές", τόνισε.
Πρωταγωνιστής στο μεταξύ τους ματς για τον πρώτο γύρο ήταν ο Σίντζι Καγκάβα, που είχε πετύχει 2 γκολ στην νίκη της Ντόρτμουντ με 3-1, αλλά ο ιάπωνας μέσος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω ενός τραυματισμού.
Από την πλευρά της Σάλκε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αν θα δούμε τον νεοαποκτηθέντα, Αγγελο Χαριστέα, στα πλάνα του Φελίξ Μάγκατ. Οι οπαδοί είναι δυσαρεστημένοι από την εικόνα της ομάδας, που βρίσκεται στην 11η θέση με μόλις 25 βαθμούς, αλλά και από την απόκτηση του έλληνα διεθνή και του Αλί Καρίμι, ασκώντας δριμεία κριτική στον Μάγκατ για τις επιλογές του.
"Κατανοούμε τις ανησυχίες και τους φόβους των οπαδών" ήταν η απάντηση της διοίκησης της Σάλκε.
Στο κυνήγι της Ντόρτμουντ
Αρκετές είναι οι ομάδες που περιμένουν το στραβοπάτημα της Ντόρτμουντ. Πρώτη η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που βρίσκεται στην 2η θέση και στο -11 και θα κυνηγήσει το τρίποντο στην έδρα της Νυρεμβέργης.
Οι ασπιρίνες παραμένουν αήττητες εκτός έδρας, με εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες, σερί που θέλουν να διευρύνουν και απέναντι στην Νυρεμβέργη, που μετράει έξι νίκες εντός, αλλά και τέσσερις ήττες, ενώ δεν έχει καμία ισοπαλία.
Τρεις βαθμούς πίσω από την Λεβερκούζεν βρίσκεται η Μάιντς, που υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στην 3η θέση και ελπίζει να είναι αυτή που θα πανηγυρίζει στο τέλος της αναμέτρησης με την Βέρντερ, που συνεχίζει να παραπαίει και βρίσκεται στην 14η θέση, μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Συγκάτοικος της Μάιντς στην 3η θέση είναι η Μπάγερν Μονάχου. Οι βαυαροί προέρχονται από την νίκη με 3-1 επί της Βέρντερ και συνεχίζουν την σειρά καλών εμφανίσεων. Απών από την αναμέτρηση θα είναι ο Φρανκ Ριμπερί λόγω τραυματισμού, που θα τον κρατήσει μακριά από τα γήπεδα για περίπου δέκα ημέρες.
Τοπικό ντέρμπι έχουμε και στο Ανόβερο, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Βόλσφμπουργκ. Το Ανόβερο βρίσκεται στην 5η θέση, στην οποία έπεσε μετά και την ήττα με 0-2 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην προηγούμενη αγωνιστική. Στον αντίποδα, οι λύκοι θα παραταχθούν με αρκετές νέες προσθήκες στο ρόστερ τους.
Τα υπόλοιπα ματς
Η 21η αγωνιστική δεν επιφυλάσσει μόνο κρίσιμες αναμετρήσεις για τους... πρώτους της Bundesliga. Το Αμβούργο υποδέχεται την Ζανκτ Πάουλι σε ένα από τα πιο παραδοσιακά τοπικά ντέρμπι της Γερμανίας. Οι αρχές, μάλιστα, της πόλης αποφάσισαν να υπάρξουν γιγαντοοθόνες σε διάφορα σημεία προκειμένου να δουν τον αγώνα ακόμα και όσοι δεν έχουν εισιτήριο.
"Είναι από τα πιο όμορφα παιχνίδια. Ενα ντέρμπι στο σπίτι σου, μπροστά στους οπαδούς σου", δήλωσε ο προπονητής του Αμβούργου, Αρμιν Φεχ.
Φωτιά παίρνει και η ουρά της βαθμολογίας με την Στουτγκάρδη να ταξιδεύει κόντρα στην Γκλάντμπαχ σε μία μάχη ουραγών. Η Χόφενχαϊμ φιλοξενεί το Σάββατο την Καϊζερσλάουτερν, ενώ την αυλαία της αγωνιστικής ρίχνει η αναμέτρηση της Φράιμπουργκ με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (04/02)
21:30GR Μπορούσια Ντόρτμουντ - Σάλκε
Σάββατο (05/02)
16:30GR Χόφενχαϊμ - Καϊζερσλάουτερν
16:30GR Κολονία - Μπάγερν Μονάχου
16:30GR Νυρεμβέργη - Μπάγερ Λεβερκούζεν
16:30GR Μάιντς - Βέρντερ Βρέμης
16:30GR Ανόβερο - Βόλφσμπουργκ
19:30GR Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη
Κυριακή (06/02)
16:30GR Αμβούργο - Ζανκτ Πάουλι
18:30GR Φράιμπουργκ - Αϊντραχτ - Φρανκφούρτης


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου