Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μηνύματα συμπαράστασης σε Κούμπιτσα



Ο Φερνάντο Αλόνσο έσπευσε να δώσει κουράγιο στον καλό του φίλο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με αγωνιστικό ράλι την Κυριακή
"Ας στηρίξουμε όλοι τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος είχε ένα ατύχημα σήμερα. Εκτός από σπουδαίος οδηγός, είναι και σπουδαίος άνθρωπος", έγραψε ο Αλόνσο στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.
Ανάλογα μηνύματα προς τον άτυχο πολωνό οδηγό της Renault έστειλαν και άλλοι πιλότοι της F1 μέσα από το Twitter.

"Η σκέψη μου είναι με τον Ρόμπερτ, του εύχομαι το καλύτερο και ελπίζω να τον δω σύντομα μέσα στην πίστα, αλλά και έξω από αυτή σαν φίλο", ήταν το σχόλιο του Τίμο Γκλοκ της Virgin, ενώ ο Ρούμπενς Μπαρικέλο της Williams έγραψε: "Θα ήθελα να σας ζητήσω τις καλύτερες ευχές σας για τον Κούμπιτσα. Κάνει εγχείρηση αυτή την ώρα. Τον συμπαθούμε όλοι μας και αξίζει ό,τι καλύτερο".
Ο Κούμπιτσα χρειάστηκε την επέμβαση ειδικών για να απεγκλωβιστεί από την Skoda Fabia S2000 που οδηγούσε στο ιταλικό ράλι Ronde di Andora, ύστερα από βίαιη πρόσκρουση σε τοίχο.
Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στο δεξί χέρι και πόδι.
Ο μάνατζερ του 26χρονου πιλότου, Ντανιέλε Μορέλι, εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Κούμπιτσα θα ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και θα επανέλθει υγιής στην αγωνιστική δράση.
"Οι χειρούργοι έχουν διορθώσει τη δομή των οστών και τώρα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις μυικές λειτουργίες του δεξιού χεριού. Ο Ρόμπερτ είναι δυνατός χαρακτήρας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει", τόνισε ο Μορέλι.

Σένα και Χούλκενμπεργκ οι υποψήφιοιΟ Κούμπιτσα θεωρείται βέβαιο ότι θα χάσει την πρεμιέρα της σεζόν στο Μπαχρέιν (13/3), ωστόσο το ακριβές χρονικό διάστημα της απουσίας του από τους αγώνες παραμένει άγνωστο.
Η Renault αναμένεται να τον αντικαταστήσει με τον δοκιμαστή της, Μπρούνο Σένα, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Force India για το ρόλο του τρίτου οδηγού.
Ωστόσο, εφόσον ο Κούμπιτσα αναγκαστεί να χάσει πολλούς αγώνες και άρα η Renault χρειαστεί μια πιο μόνιμη λύση, τότε οι άνθρωποι της ομάδας δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να αποσπάσουν τον 23χρονο γερμανό οδηγό από την Force India, καθώς αποτελεί μια πιο σίγουρη λύση σε σχέση με τον Σένα.
Πέρυσι, στην παρθενική του σεζόν στην F1, ο Χούλκενμπεργκ κατέκτησε μία pole position στην Βραζιλία με την Williams, ενώ ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος Σένα δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει, τρέχοντας πάντως με ένα από τα χειρότερα μονοθέσια του πρωταθλήματος, αυτό της HRT.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου