Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μπαϊκαρά:Ο βασικός μας στόχος στην φετινή χρονιά είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας




«Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε ότι η νίκη μας επί του Άρη θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις σε ένα πρωτάθλημα όπου κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο»,


Ήταν πολύ σημαντικό ότι προηγηθήκαμε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού. Στην συνέχεια η μπάλα μπορεί να πήγαινε πάνω κάτω αλλά όταν ήρθε η αποβολή του Άρη νομίζω πως εκεί το παιχνίδι τελείωσε όπως και φάνηκε στην εξέλιξή του.
Ο Άρης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε σύμφωνα με τις εντολές του προπονητή μας και αν και δεν το περιμέναμε φθάσαμε να κερδίσουμε με 4-0», με τον Μπαϊκαρά να τονίζει χαρακτηριστικά σε εκείνο το σημείο: «Μετά το τέταρτο γκολ που σημειώσαμε κατεβάσαμε την απόδοσή μας.
Δεν θέλαμε να βάλουμε παραπάνω γκολ γιατί μπορεί κι εμείς να βρισκόμασταν στην θέση των ποδοσφαιριστών του Άρη. Φροντίσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στην άμυνά μας με δεδομένο ότι σε τρεις μέρες θα είχαμε και πάλι παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα το πρώτο με την Νίκη Βόλου στην έδρα για τον θεσμό του Κυπέλλου. Για αυτό και σήμερα δεν είχαμε ρεπό αλλά προπόνηση το πρωί».
Για το ότι με την νίκη επί του Άρη ο Πανθρακικός έφθασε τα τρία παιχνίδια χωρίς ήττα και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ παραδέχθηκε: «Ήταν κάτι που το θέλαμε και το ψάχναμε. Δεν είχαμε μάθει φέτος σε κάτι τέτοιο αφού μέχρι αυτό το σημείο μετά από μία νίκη μας ακολουθούσανε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Είναι θετικό για μα ότι φθάσαμε τα τρία παιχνίδια χωρίς ήττα, δεν την έχουμε άλλο πια στο μυαλό μας και συνεχίζουμε».
Ένα σερί που έχει γίνει μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού και την έλευση του Παύλου Δερμιτζάκη αντί του Σάββα Παντελίδη. Ο Μπαϊκαρά ωστόσο υποστήριξε: «Δεν μπορώ να πω ότι έφταιγε ο κ. Παντελίδης για το ότι μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», για να εξηγήσει: «Κι αυτό γιατί δεν έχουν αλλάξει οι ποδοσφαιριστές που παίζουνε στα παιχνίδια ενώ και σε αυτό στην έδρα μας με την Βέροια είχαμε 15 ευκαιρίες και χάσαμε με 1-0 από μία φάση που έκανε ο αντίπαλός μας.
Σίγουρα η αλλαγή προπονητή πάντα βοηθάει και κυρίως ψυχολογικά, έχουμε καλύτερη ψυχολογία, λιγότερο άγχος και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», ενώ ειδικά για τον Παύλο Δερμιτζάκη δήλωσε: «Είναι πολύ επαγγελματίας και πρώτη φορά δουλεύω με έναν τέτοιο προπονητή. Κοιτάζει να μας προετοιμάζει καλά και μας έχει βοηθήσει».
Ο Μπαϊκαρά για το δικό του πρώτο γκολ στην φετινή χρονιά σε αντίθεση με πέρσι στον δρόμο της ανόδου του Πανθρακικού από την Football League είπε:«Το έψαχνα στα τελευταία 4-5 παιχνίδια αλλά η μπάλα δεν μου έκανε το χατίρι. Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ξάνθη όπου είχα χάσει την ευκαιρία στο 89΄ και αν σκοράριζα θα φεύγαμε με την νίκη. Για αυτό και το γκολ που έβαλα στο παιχνίδι με τον Άρη το αφιέρωσα σε όλη την ομάδα», και κατέληξε: «Δεν σου κρύβω ότι χρειάστηκα κάποια παιχνίδια για να μπορέσω να ανταποκριθώ στον νέο μου ρόλο. Να αγωνιστώ για πρώτη φορά ουσιαστικά στην καριέρα μου ως δεξί χαφ και όχι ως αριστερό ή ως δεκάρι. Πλέον όμως αισθάνομαι πως έχω βρει τον ρυθμό μου και τα πατήματά μου».
Για την παρουσία του κόσμου του Πανθρακικού στις κερκίδες στην νίκη επί του Άρη σχολίασε: «Θεωρώ πως με την πορεία μας στα τελευταία μας παιχνίδια ζεστάναμε τον κόσμο μας και τον φέραμε στο γήπεδο. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη μας επί του Αστέρα Τρίπολης που θεωρώ ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο μαζί με τον Ολυμπιακό αλλά και το ότι δεν χάσαμε στην Ξάνθη. Πλέον αφού τους φέραμε κοντά μας τους θέλουμε μαζί μας μέχρι το τέλος της χρονιάς».
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τον Παπαδόπουλο ως τον ηγέτη του φετινού Πανθρακικού με τα 5 γκολ που έχει σημειώσει τόνισε: «Σε μία ομάδα δεν παίζει μόνο ένας αλλά όλοι μαζί. Είναι αλήθεια όμως ότι λόγω της εμπειρίας και της θέσης του περιμένουμε από τον Δημήτρη το κάτι παραπάνω στα παιχνίδια μας και είναι αλήθεια ότι μας το έχει δώσει».
Τέλος για το μεθαυριανό πρώτο παιχνίδι της Γ΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με την Νίκη Βόλου στην Κομοτηνή είπε: «Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα εν όψει του επαναληπτικού και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο βασικός μας στόχος στην φετινή χρονιά είναι ωστόσο να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Super League και να κάνουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία», για να καταλήξει δίνοντας την είδηση για την επόμενη χρονιά: «Αν πετύχουμε να μείνουμε στην Super League τότε δεν πιστεύω να φύγω από τον Πανθρακικό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου