Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωσε Χάιντφελντ η Renault



Ο Νικ Χάιντφελντ θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Ρόμπερτ Κούμπιτσα στην Renaut, όπως ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη (16/2) η βρετανική ομάδα.
Ο 33χρονος γερμανός θεωρούταν το ακλόνητο φαβορί για τη θέση, μετά και την εντυπωσιακή του απόδοση στο πρώτο τεστ με την R31 το περασμένο Σάββατο στην Χερέθ, όταν έγραψε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας.
"Θα ήθελα να είχα επιστρέψει στην F1 υπό διαφορετικές συνθήκες, αλλά είμαι περήφανος που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία", τόνισε ο Χάιντφελντ.
"Ολα έγιναν τόσο γρήγορα, ωστόσο έχω εντυπωσιαστεί πολύ απ' όσα έχω δει μέχρι στιγμής όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και την αφοσίωση των ανθρώπων στο Ενστοουν.
"Απήλαυσα το τεστ στην Χερέθ την περασμένη εβδομάδα και έχω ήδη ταιριάξει καλά με τα παιδιά στην πίστα. Εχω καλό προαίσθημα για το μονοθέσιο, το οποίο είναι αρκετά καινοτόμο. Το κίνητρό μου είναι εξαιρετικά υψηλό και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν".
Ο Χάιντφελντ έκανε ντεμπούτο στην F1 το 2000 με την Prost, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Sauber, Jordan, Wiliiams και BMW Sauber.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της περσινής σεζόν είχε διετελέσει δοκιμαστής της Mercedes και της Pirelli, πριν διαδεχτεί τον Πέντρο ντε λα Ρόσα στην Sauber.
Ομως η τρίτη του παρουσία στην ελβετική ομάδα αποδείχτηκε βραχύβια, καθώς στο τέλος της σεζόν αντικαταστάθηκε από τον μεξικανό Σέρχιο Πέρες.
Τώρα καλείται να καλύψει το κενό που άφησε στην Renault ο τραυματισμός του Κούμπιτσα σε ατύχημα σε αγώνα ράλι, ο οποίος αναμένεται να κρατήσει τον παλιό team mate του Χάιντφελντ στην BMW Sauber εκτός αγώνων για ολόκληρη τη σεζόν 2011.
Μπουγιέ: "Ο ιδανικός άνθρωπος για τη δουλειά"Ο επικεφαλής της ομάδας, Ερίκ Μπουγιέ, πιστεύει ότι στην παρούσα φάση ο Χάιντφελντ ήταν η καλύτερη επιλογή για να συμπληρωθεί το αγωνιστικό ρόστερ, στο πλευρό του σχετικά άπειρου ρώσου Βιτάλι Πετρόφ.
"Η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές τις τελευταίες εβδομάδες και έπρεπε να αντιδράσει γρήγορα", είπε ο Μπουγιέ.
"Δώσαμε στον Νικ μια ευκαιρία στην Χερέθ και πραγματικά μας εντυπωσίασε. Είναι γρήγορος, έμπειρος και πολύ δυνατός σε τεχνικό επίπεδο, με το feedback και την κατανόηση του μονοθεσίου.
"Προτεραιότητα μας ήταν πάντα να έχουμε έναν έμπειρο οδηγό στο μονοθέσιο και πιστεύουμε ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τη δουλειά. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα και προσβλέπουμε σε ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν με εκείνον και τον Βιτάλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου