Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στο Μόναχο συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον της 30ης αγωνιστικής της Bundesliga, εκεί η Μπάγερν υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν






Για την νίκη κόντρα στην μέλλουσα!
Την 2η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχεται η Μπάγερν Μονάχου στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής. Πρόσωπο του αγώνα ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιουπ Χάινκες, που θα παλέψει για την νίκη κόντρα στην ομάδα που θα αναλάβει από τον Ιούνιο!
Οι βαυαροί διανύουν πλέον την μετά Φαν Γκάαλ εποχή, με τον Αντρις Γιόνκερ να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει την ομάδα στις τέσσερις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές. Η Μπάγερν βρίσκεται στην 4η θέση και καίγεται για το τρίποντο και παράλληλα για ήττα του Ανόβερο, προκειμένου να περάσει στην 3η θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.
Και οι ασπιρίνες θέλουν την νίκη, καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμα. Η Λεβερκούζεν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις τελευταίες γκέλες της Ντόρτμουντ και μείωσε στο -5 την μεταξύ τους διαφορά, που της επιτρέπει να ελπίζει ακόμα για τον τίτλο.
Ο Χάινκες από την πλευρά του, πάντως, δήλωσε έτοιμος να... δαγκώσει το χέρι που θα τον ταΐζει από την επόμενη σεζόν: "Το έχω ξαναπεί ότι όλη μου η σκέψη τώρα βρίσκεται στην Λεβερκούζεν. Εχω δουλειά να κάνω και μέχρι να τελειώσει η σεζόν δεν σκέφτομαι την Μπάγερν. Αυτό το παιχνίδι θα είναι καθοριστικό για όλη την σεζόν και έτσι θα παίξουμε σε αυτό. Πρέπει να κερδίσουμε", τόνισε.
Οχι άλλη γκέλα!
Χωρίς να έχει περιθώριο για άλλο στραβοπάτημα η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την Φράιμπουργκ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει χάσει βαθμούς στις τελευταίες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να δει την Λεβερκούζεν να την πλησιάζει επικίνδυνα.
Με ενδεχόμενη νίκη όμως κόντρα στην άκρως υπολογίσιμη Φράιμπουργκ και παράλληλα ήττα των ασπιρίνων στο Μόναχο θα στεφθεί Πρωταθλήτρια Γερμανίας, για πρώτη φορά μετά το 2002. Αλλωστε η Ντόρτμουντ έχει καλή απόδοση στην έδρα της, εκεί όπου έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα.
Για τρίποντο κόντρα στο Αμβούργο ελπίζει και το Ανόβερο, που βρίσκεται στην 3η θέση και σε περίπτωση γκέλας και παράλληλα νίκη της Μπάγερν κινδυνεύει να πέσει στην 4η θέση και να χάσει την έξοδο στο Champions League. Και το Αμβούργο όμως παλεύει για μία θέση που οδηγεί στο Europa League.
Τα υπόλοιπα ματς
Η αναμέτρηση της Μάιντς με την Γκλάντμπαχ ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι αν και έχουν χάσει ουσιαστικά τις ελπίδες για την τετράδα, εξασφαλίζουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο, προνόμιο που σίγουρα δεν θέλουν να χάσουν. Για την Γκλάντμπαχ, όμως, αυτό το παιχνίδι θα είναι ζωής και θανάτου, καθώς αν ηττηθεί θα αποχαιρετίσει ουσιαστικά την Bundesliga.
Μετά την πρόκρισή της στους 4 του Champions League, η Σάλκε καλείται να συνεχίσει με ανάλογη εμφάνιση κόντρα στην Βέρντερ. Η ομάδα της Βρέμης βρίσκεται μόνο έξι βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχει περιθώριο λάθους, αν δεν θέλει να μπει σε κίνδυνο στις τελευταίες αγωνιστικές.
Κρίσιμο παιχνίδι παραμονής είναι και αυτό ανάμεσα στην Βόλφσμπουργκ με την Ζανκτ Πάουλι. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην 17η θέση με 28 βαθμούς με την ηττημένη να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην β` κατηγορία.
Η Χόφενχαϊμ υποδέχεται την Αϊντραχτ, με τους Γιάννη Αμανατίδη και Γιώργο Τζαβέλλα να είναι εκτός λόγω τραυματισμών, ενώ ο Φάνης Γκέκας είναι αμφίβολος. Η Καϊζερσλάουτερν φιλοξενεί την Νυρεμβέργη και η Κολονία την Στουτγκάρδη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=92700#ixzz1JbRcwwSM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου