Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τοποθετήθηκαν υπέρ της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στους "ερυθρόλευκους"



Στο... έλεος των δημοσιογράφων βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη Media Day.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η συνάντηση του προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μάρκο Πάντελιτς δεν πήρε θέση, λέγοντας "ό,τι και να πω τώρα δεν έχει σημασία. Δεν θα ήθελα να πάρω θέση στο θέμα. Θα κριθεί ανάμεσα στον πρόεδρο και τον προπονητή".

Ο Σέρβος επιθετικός θεωρεί σχεδόν βέβαιη την παραμονή του στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν: "Τον Γενάρη που μου είχε γίνει μία πρόταση δεν έφυγα. Γιατί να φύγω τώρα; Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κατά 99% θα παραμείνω στον Ολυμπιακό. Έχω, άλλωστε αποδείξει την αξία μου, καθώς έβαλα αρκετά γκολ στα λίγα ματς που έπαιξα κάτι το οποίο αμφιβάλλω αν μπορούσε να το κάνει κάποιος άλλος".


Αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου ο Πάντελιτς συμπλήρωσε "κάναμε χαρούμενο τoν κόσμο μας με το ποδόσφαιρο που παίξαμε και το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε. Είμαστε δίκαια πρωταθλητές, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες έμειναν αρκετά πίσω στην βαθμολογία".

Κι αν ο Πάντελιτς επέλεξε να μην τοποθετηθεί στην υπόθεση Βαλβέρδε, ο Αριέλ Ιμπαγάσα ψηφίζει Βαλβέρδε δαγκωτό.

"Στην παρούσα φάση πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του προπονητή. Θέλουμε όλοι να μείνει, γιατί τα καταφέραμε πολύ καλά μαζί του, γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θα τα πήγαινε περίφημα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εργαζόταν", είπε αρχικά και συμπλήρωσε σχετικά με τον Κούπερ: "Αν φύγει ο κόουτς κι έρθει ο Έκτορ Κούπερ θα είναι επίσης σημαντικό, γιατί πρόκειται επίσης για έναν ικανότατο προπονητή, που έχει εμπειρία από την Ελλάδα με τον Άρη. Όμως όλα αυτά είναι υποθέσεις".

Ο Αργεντινός μίλησε και για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο Champions League: "Είναι πολύ δύσκολη η επόμενη χρονιά. Θα έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα και πρέπει να κάνουμε καλή προετοιμασία για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Το Champions League είναι ένα όνειρο, ένα μεγάλο βραβείο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις εγχώριες υποχρεώσεις".

Ουρτάδο: "Μακάρι να μείνει ο Βαλβέρδε"

Ο Μοϊσές Ουρτάδο θέλει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Βαλβέρδε και την επόμενη σεζόν. Χαρακτήρισε "άτυχο" τον εαυτό του μετά τους τραυματισμούς που είχε.

"Είναι προσωπικό του θέμα. Μακάρι να μείνει, γιατί έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι κάτι που το θέλουν όλοι οι παίκτες, αλλά η απόφαση ανήκει στον ίδιο. Δεν έχω σκοπό να επιστρέψω στην Ισπανία. Αυτό δεν εξαρτάται από την παραμονή του προπονητή ή όχι. Θέλω να μείνω στην ομάδα και να αποδείξω την αξία μου", επισήμανε ο Ισπανός.

"Σφίγγα" ο Τοροσίδης

Ο Βασίλης Τοροσίδης δεν δέχθηκε ερωτήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του. "Αυτά που έχω να πω, θα τα πω στον πρόεδρο. Θα δούμε. Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα" και αναφέρθηκε στη σεζόν που τελείωσε για τον Ολυμπιακό και εκείνη που θα ακολουθήσει.

"Σίγουρα η χρονιά αυτή είναι πολύ διαφορετική, αφού τελειώνει με ένα πρωτάθλημα. Η περσινή χρονιά ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη και καταστροφική. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος κάθε χρόνο να πηγαίνει για νταμπλ. Δεν πήραμε το Κύπελλο, αλλά κατακτήσαμε το βασικό μας στόχο, που ήταν το πρωτάθλημα". Σχετικά με τη νέα σεζόν τόνισε: "Πρώτος στόχος παραμένει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει μία καλή πορεία στο Champions League γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει. Να κάνει κάτι καλύτερο από το να φτάσει στους "16’" όπως έκανε στις δύο τελευταίες φορές".

Μέλμπεργκ: "Απόλαυσα κάθε λεπτό"

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ που έχει κερδίσει τους δημοσιογράφους με τη συμπεριφορά του και από το γεγονός ότι σέβεται τη δουλειά του, τόνισε "απόλαυσα κάθε λεπτό, κάθε τάκλιν, κάθε διεκδίκηση της μπάλας. Νιώθω τυχερός που βρίσκομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι μία ομάδα που δεν κρύβεται, εντός κι εκτός έδρας, απέναντι σε οποιανδήποτε αντίπαλο. Πέρυσι είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και φτάσαμε εξουθενωμένοι στο φινάλε της περιόδου, κάτι που το πληρώσαμε. Φέτος όμως είχαμε τον ίδιο προπονητή από την αρχή της χρονιάς, παίξαμε γρήγορα και διατηρήσαμε την καλή αμυντική λειτουργία".

Ο Σουηδός αμυντικός αναφέρθηκε στα λίγα χρόνια που απομένουν για να ολοκληρώσει την καριέρα του: "Πάντα υπάρχει κίνητρο. Ξέρω πως δεν έχω άλλα δέκα χρόνια καριέρας μπροστά μου, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα χρόνια που μου απομένουν και να απολαύσω κάθε λεπτό".

Φουστέρ: "Καλή πορεία στο Champions League"

O Νταβίδ Φουστέρ ξεχώρισε το γκολ με "ψαλιδάκι" που πέτυχε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και μίλησε για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην καριέρα του.

"Όταν αποφάσισα να φύγω από την πατρίδα μου ήταν δύσκολη στιγμή, όμως ήξερα πως ερχόμουν σε έναν μεγάλο σύλλογο και είχα πιθανότητες να πετύχω κάτι καλό. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πετύχεις, αλλά δούλεψα σκληρά και κατάφερα να κατακτήσω το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα μου. Η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη και οι απαιτήσεις θα είναι περισσότερες. Πρέπει να κάνουμε μία καλή προετοιμασία, δεν ξέρουμε πού μπορούμε να φτάσουμε, αλλά η ομάδα είναι πολύ ενθουσιασμένη κι ελπίζω να κάνουμε μία καλή πορεία στο Champions League".

Ο Ούρκο Πάρντο δεν αγχώνεται από τιην κριτική που του έγινε. "Έμαθα πολλά τον πρώτο χρόνο και θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού στο πρόσωπό μου. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Κάναμε μία πολύ καλή σεζόν, αλλά οι απαιτήσεις την επόμενη περίοδο θα είναι μεγαλύτερες λόγω και της συμμετοχής στο Champions League", τόνισε ο Βελγοϊσπανός τερματοφύλακας.

Τέλος, ο Γιάννης Μανιάτης θυμήθηκε την προηγούμενη ομάδα του, τον Πανιώνιο. Και ήταν αυστηρός! "Έγινε ό,τι καλύτερο και για μένα και για τον Πανιώνιο. Ίσως θα πρέπει να λένε ευχαριστώ που έφυγα. Ο Πανιώνιος δεν ήθελε δεξιό μπακ, αλλά επιθετικό. Και είμαι πολύ χαρούμενος που σώθηκε η ομάδα", είπε αρχικά ο Μανιάτης και συμπλήρωσε για την κατάκτηση του τίτλου: "Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτώ το πρώτο μου πρωτάθλημα. Σε λίγους μήνες έγινα πρωταθλητής και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να το ζήσει αυτό. Πλέον περιμένω τη φιέστα. Ήρθα τη στιγμή που η ομάδα είχε ήδη πάρει διαφορά. Υπάρχει μεγάλη πίεση, εγώ δεν την έχω νιώσει ακόμη. Στην αρχή είχα άγχος κι ακόμα έχω λίγο, αλλά πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου