Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η αιώνια μάχη του ισπανικού πρωταθλήματος, το El Clasico ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα δεσπόζει στην 32η αγωνιστική της Primera Division.






Το El Clasico...
Το ποδοσφαιρικό ντέρμπι που περιμένει όλος ο πλανήτης είναι πλέον γεγονός. Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου στο πρώτο χρονικά El Clasico από τα τέσσερα των επόμενων 20 ημερών, καθώς οι δύο ομάδες εκτός από το πρωτάθλημα θα συναντηθούν στον τελικό του Copa del Rey την Τετάρτη (20/04) και στα ημιτελικά του Champions League στις 27 Απριλίου και στις 3 Μαΐου.
Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι αυτό που μπορεί να χρίσει την Πρωταθλήτρια Ισπανίας για φέτος. Οι μπλαουγκράνα βρίσκονται στην 1η θέση με 8 βαθμούς διαφορά από την 2η Ρεάλ και σε περίπτωση νίκης θα βρεθούν αγκαλιά με τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο τους, ενώ αν οι μαδριλένοι πανηγυρίσουν στο τέλος θα μειώσουν στο -5 και θα συνεχίσουν να ελπίζουν στην κατάκτηση της κορυφής. Επιπλέον, η νικήτρια της αναμέτρησης θα αποκτήσει σημαντική ψυχολογική ώθηση για τα επόμενα ντέρμπι.
Από το 2008 όταν και ανέλαβε την Μπαρτσελόνα ο Γκουαρντιόλα, η Μπαρτσελόνα μοιάζει αήττητη στα ντέρμπι με την αιώνια αντίπαλο, μετρώντας πέντε συνεχόμενες νίκες. Τελευταία ήταν η εντυπωσιακή πεντάρα στο Καμπ Νου στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, για την οποία μάλιστα οι μερένχες θα ψάξουν απάντηση.
"Ο,τι κι αν γίνει στο πρώτο παιχνίδι δεν θα έχει καμία επιρροή στα επόμενα. Κάποιοι πιστεύουν ότι όποιος κερδίσει στο πρώτο ματς, θα είναι σε καλύτερη θέση και για τα άλλα. Η δική μου θεωρία είναι απλή. Παίζεις το πρώτο και όταν τελειώσει αρχίζεις και σκέφτεσαι το επόμενο", τόνισε ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Από την πλευρά του ο τεχνικός των μπλαουγκράνα δήλωσε: "Οσες φορές και να παίξουμε απέναντί τους, είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες. Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Αυτό που έχει σημασία είναι η ψυχολογία και η επιθυμία. Οι παίκτες μου θα αντέξουν την πίεση με έναν ξεκούραστο τρόπο και θα κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν".
Μπενζεμά, Ιγκουαΐν και Κακά έχουν επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Μασκεράνο και ο τραυματίας Πουγιόλ.
... και τα υπόλοιπα!
Μπορεί με το El Clasico οι υπόλοιποι αγώνες να περνούν σε δεύτερη μοίρα, έχουν όμως την δική τους βαθμολογική σημασία. Η Βαλένθια, που μετά το εντυπωσιακό 5-0 επί της Βιγιαρεάλ κλείδωσε την 3η θέση, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αλμερία, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση και βλέπει τις ελπίδες της για παραμονή να εξανεμίζονται.
Εύκολο θεωρητικό έργο έχει και η Βιγιαρεάλ που υποδέχεται την Σαραγόσα. Το κίτρινο υποβρύχιο θέλει μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League να επιστρέψει νικηφόρα και στο ισπανικό πρωτάθλημα και να μην δει την διαφορά των έξι βαθμών που την χωρίζουν από την 3η θέση να αυξάνεται.
Η Σεβίλη φιλοξενείται από την Χετάφε που παλεύει για την παραμονή της, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Οσασούνα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, που παραμένει ζωντανή στο κυνήγι μίας εκ των θέσεων που οδηγούν στο Europa League της επόμενης σεζόν, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Εσπανιόλ, που με νίκη θα μπει δυναμικά στην διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Η Μάλαγα υποδέχεται την Μαγιόρκα και η Λεβάντε την Χέρκουλες, ενώ υπάρχουν και οι αναμετρήσεις Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Ράσινγκ Σανταντέρ και Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σπόρτινγκ Χιχόν.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=92697#ixzz1JbRLz7Wn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου