Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Η Μπαρτσελόνα γιορτάζει την κατάκτηση του 21ου πρωταθλήματος της ιστορίας της με παρέλαση των παικτών της στους δρόμους της Βαρκελώνης



Η Βαρκελώνη το απόγευμα της Παρασκευής γιορτάζει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Μπαρτσελόνα, ενώ η απονομή θα γίνει την Κυριακή, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κόρουνια.

Οι παίκτες των "μπλαουγκράνα" ανέβηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό πούλμαν λίγο πριν τις 20:30 και η παρέλαση ξεκίνησε λίγα λεπτά αργότερα από την ένωση των οδών Riera Blanca και Travessera de les Corts.

Το πούλμαν ήταν... ντυμένο στα χρώματα της "Μπάρτσα", ανέφερε κεντρικά σε κάθε πλευρά... "CAMPIONS LLIGA 2010-11", είχε το σήμα της ομάδας και στα πλάγια όλους τους παίκτες της ομάδας.


Οι περισσότερες ποδοσφαιριστές κρατούσαν αναψυκτικό στο χέρι κατά την διάρκεια της διαδρομής, η οποία ήταν απόστασης 4 χιλιομέτρων και γνώριζαν την αποθέωση στους δρόμους της πόλης, ενώ φορούσαν μπλε μπλουζάκια με 21 αστέρια μπροστά και 2 πιπεριές πίσω, μία κόκκινη και μία μπλε!

Οι πύλες στο "Καμπ Νόου" είχαν ανοίξει από τις 19:00 και φυσικά το γήπεδο γέμισε από νωρίς. Όσο οι παίκτες ήταν στο πούλμαν, στους φιλάθλους πουπερίμεναν στο γήπεδο κρατούσαν μουσική συντροφιά διάφοροι καλλιτέχνεςπουέπαιζαν από ειδική σκηνήπουστήθηκε στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ο τελευταίος που ανέβηκε στο πούλμαν, ενώ πίσω από αυτό υπήρχε ένα ακόμη με ηχεία. Πρώτα ακούστηκε το "We Are The Champions", ενώ δεν έλειψε φυσικά και το "Waka Waka" της Σακίρα, συντρόφου του αμυντικού της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ζεράρ Πικέ.

Το πούλμαν έφτασε στο "Καμπ Νόου" στις 22:03 και πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν οι Πουγιόλ και Τσάβι στις 22:10 και έκαναν τον γύρο του θριάμβου με την καταλανική σημαία και μπήκαν ξανά στα αποδυτήρια.

Στις 22:22 τα φώτα στο στάδιο έκλεισαν, οι παίκτες μαζεύτηκαν στην φυσούνα και άρχισαν να χορεύουν.

Στις 22:25 άρχισε η ονομαστική είσοδος του επιτελείου και ο Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε στις 22:26.

Τιάγκο, Φοντάς, Αμπιντάλ, Αντριάνο, Άφελαϊ, Μάξουελ, Μιλίτο, Πέδρο, Μπουσκέτς, Κεϊτά, Μαστσεράνο, Πέδρο, Χεφρέν, Μέσι, Μπόγιαν, Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι, Πουγιόλ, Πικέ, Ντάνι Άλβες, Βίκτορ Βαλντές μπήκαν κατά σειρά και άρχισαν να χορεύουν στο κέντρο, για να αρχίσουν να πετούν τον Γκουαρντιόλα στον αέρα εν συνεχεία.

Οι οικογένειες των παικτών μπήκαν εν συνεχεία και ο αγωνιστικός χώρος άρχισε να θυμίζει... νηπιαγωγείο.

Πρώτος πήρε το μικρόφωνο ο αρχηγός, Κάρλες Πουγιόλ, που ευχαρίστησε τον κόσμο και ακολούθησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου