Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γιάννης Τάκης Για το περίφημο θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας και όχι μόνο μίλησε στην εκπομπή του Libero 107,4



Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Γιάννης Τάκης και συζήτησε για το περίφημο θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας και όχι μόνο.

Ο κ. Τάκης επεσήμανε να μην στενοχωριούνται οι φίλοι του Ηρακλή και πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος είχε σκοπό να πλήξει τον "Γηραιό".


Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Τάκης ανέφερε τα εξής :

"Όταν προσπαθείς να κουκουλώσεις κάποια πράγματα, αυτό συνήθως γυρνάει μπούμπερανγκ. Μάλλον θα πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο πονηρά, είναι σαφές ότι το σύστημα κυνηγά τον Ηρακλή. Πολλοί σάστισαν χθες με
αυτά που είπε ο κ. Πιλάβιος, ο Ηρακλής έχει ακούσει πολλά στα 103 χρόνια ιστορίας του αλλά να παράγει πλαστά έγγραφα δεν τον είχε κατηγορήσει ποτέ κανείς.

Αυτό ειπώθηκε πάντως για να καλυφθούν τα υπόλοιπα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και ευτυχώς είναι όλα αναρτημένα στο site της Βουλής και μπορεί ο καθένας να δει τι ειπώθηκε. Ο κ. Πιλάβιος εξεπέλυσε χθες ρουκέτες κατά του Ηρακλή αλλά δεν θα περάσει, αυτό που θέλουμε είναι να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, να τα δούμε, να ελεγχθούν, να αξιολογηθούν και αν είναι να πέσει ο Ηρακλής τότε, ας πέσει. Ήταν όμως ένας απλός αντιπερισπασμός και ας μην στενοχωριούνται οι φίλοι του Ηρακλή"

Συνεχίζοντας υποστήριξε: "Δώσαμε λοιπόν σήμερα στο site του Ηρακλή τις απαντήσεις μας. Εμείς κάναμε μια ρύθμιση με το ταμείο εσόδων του ΙΚΑ, που είναι το αρμόδιο για όλες τις ρυθμίσεις, και ρυθμίσαμε αρχικά τις οφειλές μέχρι τον Ιούλιο του 2010, η σύμβαση υπογράφηκε στις 17/8 και με την πρώτη πληρωμή που έγινε, ο Ηρακλής είχε αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα. Ακολούθως το ΙΚΑ έκανε νέο έλεγχο και βρήκε και άλλες παλιές οφειλές, έτσι κάναμε μια νέα ρύθμιση στις 31 Μαρτίου.

Είναι λοιπόν 2 ρυθμίσεις που έγιναν με το ΙΚΑ και από την στιγμή που έγιναν οι ρυθμίσεις και οι δόσεις πληρώνονται κανονικά, αυτόματα ο Ηρακλής έχει ασφαλιστική ενημερότητα. Εμείς τέτοιο χαρτί, όπως αυτό που παρουσίασε ο κ. Πιλάβιος δεν στείλαμε ποτέ στην ΕΠΟ, αν η ΕΠΟ μας ζητούσε ασφαλιστική ενημερότητα θα πηγαίναμε πολύ απλά στο ΙΚΑ και θα παίρναμε καθώς η ρύθμιση είναι σε ισχύ, ότι μας ζήτησε η ΕΠΟ το στείλαμε."



Ο κ. Τάκης συμπλήρωσε επίσης: "Τώρα είδαμε ξαφνικά να εμφανίζονται νέα χαρτιά, ο Ηρακλής όμως είναι ασφαλιστικά ενήμερος και δεν μπορούμε να τρέχουμε συνεχώς πίσω από τον καθένα, δεν μπορούμε να χάνουμε το δάσος για το δέντρο. Με τον τρόπο αυτό η ΕΠΟ ήθελε να καλύψει το θέμα της αδειοδότησης, για αυτό πρέπει όλοι να είμαστε υποψιασμένοι με ότι συμβαίνει. Η χθεσινή συνάντηση στην Βουλή έγινε για την διαδικασία της αδειοδότησης και ο κ. Πιλάβιος θέλοντας να πλήξει τον Ηρακλή εμφάνισε αυτό το έγγραφο.

Είναι εύκολο να αποδείξει ο κ. Πιλάβιος ότι ο Ηρακλής έστειλε αυτό το χαρτί στην ΕΠΟ, ας το κάνει λοιπόν και μη ζητάτε από εμάς να αποδείξουμε το αντίθετο, είναι το θέατρο του παραλόγου αυτό που συμβαίνει. Εμείς πάντως την Δευτέρα θα αναρτήσουμε στο site και τα χαρτιά από την εφορία, που δείχνουν ότι έχουμε φορολογική ενημερότητα γιατί ίσως στην συνέχεια εμφανιστεί και κανένα άλλο χαρτί που θα λέει ότι δεν έχουμε φορολογική ενημερότητα. Είναι σαφές ότι η ΕΠΟ θέλει να σκοτεινιάσει το θέμα της αδειοδότησης και να τραβήξει την προσοχή αλλού.

Αναφερόμενος στον τρόπο που θα ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα είπε:

"Εμείς θέλουμε να γίνει επίσημη έρευνα, να γίνει μια εισαγγελική παραγγελία, ότι χρειαστεί ώστε να φανεί αν όλες οι ομάδες έχουν τις απαραίτητες ενημερότητες και αν είμαστε ένοχοι, το συζητάμε. Ότι και να κάνουν πάντως, σύνδρομο ενοχής δεν θα μας δημιουργήσουν. Την Δευτέρα επίσης μαζί με το νομικό τμήμα θα καταθέσουμε μηνύσεις και θα προκαλέσουμε τον έλεγχο, αφού δεν το κάνει ο κ. Πιλάβιος. Είναι ύποπτη η δημοσιοποίηση του εγγράφου αυτού και στόχος είναι να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο."

Σε ερωτήσεις ακροατών να ξεκαθαρίσει αν ο Ηρακλής έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ο κ. Τάκης τόνισε: "Η ΕΠΟ δεν έχει τέτοιο χαρτί από τον Ηρακλή, δεν μας το ζήτησαν και φυσικά δεν το στείλαμε, δεν είναι δικό μας . Όπως είπα πριν, είμαστε σε ρύθμιση και έχουμε αυτόματα ασφαλιστική ενημερότητα. Δεν ξέρω πως και που βρέθηκε αυτό το έγγραφο. Ίσως κάποιος να το έβαλε στον φάκελο του Ηρακλή αυτό το πλαστογραφημένο έγγραφο, το αποκλείεται αυτό; Αυτό που θέλουν πάντως είναι να ασχολούμαστε όλοι με το τι πιθανώς συνέβη και να χάνουμε την ουσία, δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, τι να κάνουμε; Την Δευτέρα θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να γίνει ο έλεγχος και να φανεί η αλήθεια."




Στην παρατήρηση ότι το σενάριο να έχει μπει με δόλιο τρόπο κάποιο έγγραφο στον φάκελο του Ηρακλή: "Σας αναφέρω ότι πριν λίγες μέρες στείλαμε κάποια έγγραφα στην ΕΠΟ και όλα έγιναν κανονικά, πήραμε υπογραφές παραλαβής, ώρα παραλαβής κτλ τα πάντα αλλά την άλλη μέρα μας είπαν ότι τα έγγραφα δεν έφτασαν ποτέ. Πλέον δεν μου κάνει τίποτε εντύπωση. Εμείς δεχόμαστε να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα, την αδικία δεν δεχόμαστε και την βρωμιά, ήταν χτύπημα κάτω από την μέση αυτό που έκανε ο κ. Πιλάβιος. Στόχος μας πλέον είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε να γίνει ο έλεγχος από το κράτος, είναι σε δύσκολη θέση η ΕΠΟ και ο κ. Πιλάβιος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Πιλάβιος δεν παρουσίασε μόνο το έγγραφο αυτό, είπε και ότι ο Γκαρσία εκβιάστηκε για να υπογράψει αλλά οι δικηγόροι του παίκτη το διέψευσαν αμέσως μετά.

Επίσης θα πρέπει να σταθούμε και στην τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ, του κ. Κουρίδη που έκανε λόγο να μην βλαφτεί κάποια άλλη ομάδα αν ανοίξουν οι φάκελοι. Η ΕΠΟ ήθελε να θολώσει τα νερά χθες και το κατάφερε, σας λέω πάλι ότι εμείς ότι έγγραφο μας ζητήθηκε από την ΕΠΟ το στείλαμε. Πρέπει να γίνει αναλυτικός έλεγχος από επίσημη αρχή για να επιβεβαιωθεί να είχαμε πρόβλημα ή όχι, πάνω όμως που ο κόσμος του Ηρακλή παλεύει για να βρει το δίκιο του, λασπώνουν τα νερά με ύποπτα περίεργα και κάτω από το τραπέζι χτυπήματα. Εμείς δεχόμαστε τον δικαστικό έλεγχο για να φανεί ποιος φταίει τελικά, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μάχη και η άλλη πλευρά δεν είναι καθαρή. Θα λυθούν όμως όλα με νόμιμες διαδικασίες. Εμείς δεν είχαμε κανένα απολύτως λόγο να στείλουμε πλαστό έγγραφο στην ΕΠΟ, ο Ηρακλής είναι σε ρύθμιση και άρα είναι αυτόματα ασφαλιστικά ενήμερος"

Στο ερώτημα πότε ο Ηρακλής ζήτησε τελευταία φορά ασφαλιστική ενημερότητα, ο κ. Τάκης τόνισε: "Ήταν λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, είχαμε ζητήσει τότε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα γιατί θέλαμε να κλείσουμε μια συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Στην συνέχεια δεν χρειάστηκε να ζητήσουμε πάλι ασφαλιστική ενημερότητα και δεν το πράξαμε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, είναι δουλειά του εισαγγελέα τώρα να αποδείξει τι συνέβη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση όμως να χάνουμε το δάσος για το δέντρο, η μάχη έχει αρχίσει και θα κοιτάξουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα να βρισκόμαστε εκεί που ανήκουμε, στην Superleague, αυτό μας ενδιαφέρει τώρα, όλα τα άλλα γίνονται για φέρουν προβλήματα στην προσπάθεια μας. Το θέμα για τον Ηρακλή είναι η απόφαση κάποιων μανδαρίνων να αφαιρέσουν από τον Ηρακλή το αυτονόητο."

Κλείνοντας, ο κ. Τάκης ανέφερε τα εξής: "Δεν νοιώθουμε κατηγορούμενοι στον Ηρακλή, ότι και αν κάνει η ΕΠΟ, που ξέχασε ότι πήγε χθες στην Βουλή για να μιλήσει για τους φακέλους. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν συσκέψεις με το νομικό τμήμα της ομάδας και την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι ενέργειες του Ηρακλή για να διορθώσει αυτό το έγκλημα που έγινε. Θα γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, δεν αποκλείω να γίνουν μηνύσεις και κατά προσώπων, θα ενημερωθείτε για όλα την Δευτέρα, δεν μπορώ να πω τίποτε αυτή την στιγμή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου