Κυριακή 8 Μαΐου 2011

O Λοράν Μπλαν έχει θέσει την παραίτηση του στη διάθεση της ομοσπονδίας της Γαλλίας, μετά τις κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά κατά των έγχρωμων ποδοσφαιριστών


Μπλαν

Σύμφωνα με την "Mediapart" Λοράν Μπλαν (προπονητής ανδρών), Ερίκ Μομπέρτς (προπονητής U21) και Φρανσίς Σμερεκί (προπονητής U20) έκαναν μία συμφωνία μεταξύ τους έτσι ώστε η Γαλλία στις ομάδες της να έχει ως όριο 30% έγχρωμους παίκτες ή με καταγωγή από την Αφρική και Αραβικές χώρες.  

Λίγους μήνες μετά ο υπουργός αθλητισμού έδωσε εντολή για έρευνα του δημοσιεύματος, αφού παρατήρησε πως μειώθηκε ο αριθμός των παικτών όπως περιγράψαμε πιο πάνω.


Μάλιστα ο τεχνικός διευθυντής της Γαλλίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ ο Μπλαν αναγκάστηκε να αρνηθεί τις φήμες μπροστά στις κάμερες. Όπως και να έχει η ιστορία δεν έχει τελειώσει, αφού δημοσιεύματα από την Γαλλία αναφέρουν πως ο Μπλαν και οι συνεργάτες του θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σε κορυφαία στελέχη της ομοσπονδίας και της κυβέρνησης.

Αυτό φούντωσε τις φήμες περί παραίτησης του Μπλαν από τη θέση του προπονητή της Γαλλίας, κάτι που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Με το θέμα πάντως ασχολείται πλέον και ο Νικολά Σαρκοσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου