Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) υπαναχώρησε στο θέμα των "φυσητών" διαχυτών εκτός γκαζιού, μετά τον σάλο που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες γύρω από το ζήτημα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο (9/7), η κυβερνούσα αρχή της F1 εξέφρασε την πρόθεσή της να δεχτεί την επιστροφή στο παλιό καθεστώς από τον επόμενο αγώνα στην Γερμανία, μόνο όμως αν υπάρχει η ομόφωνη συμφωνία των ομάδων για κάτι τέτοιο.
Παράλληλα, η FIA ξεκαθάρισε ότι οι κανονισμοί δεν θα αλλάξουν για αυτόν τον αγώνα στο Σίλβερστοουν. Για εκεί θα παραμείνει σε ισχύ το όριο του 10% στο ποσοστό του γκαζιού που επιτρέπεται να μένει ανοιχτό, όταν ο οδηγός δεν επιταχύνει.

"Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τεχνικής Ομάδας Εργασίας σε διευρυμένη μορφή το Σάββατο το πρωί, τα μέλη συζήτησαν τη βιωσιμότητα της επιστροφής στις προ Σίλβερστοουν ρυθμίσεις και στρατηγικές", ανέφερε η ανακοίνωση.
"Αν οι ομάδες συμφωνούν ομόφωνα, η FIA είναι έτοιμη να υιοθετήσει αυτή τη διευθέτηση μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν".
Αυτό ήταν κάτι που ζήτησε ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, λέγοντας πως η ομάδα του βρίσκεται σε μειονεκτική θέση από την καινούργια κατάσταση.
Πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσουν όλες οι ομάδες στην επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, καθώς κάποιες είχαν σκεφτεί να καταθέσουν ενστάσεις πριν λάβει δράση η FIA στο ζήτημα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την HRT στο μετά το GP Μονακό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου