Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο mister “golden ball” του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U-17 στο Μεξικό, είναι ο νεώτερος εθνικός ήρωας μιας χώρας που λατρεύει το ποδόσφαιρο!


"Ηταν αδύνατο να αφήσω την ομάδα με 10"


«Δεν έβλεπα τίποτα, παρά μόνο σκοτάδι και όταν μπόρεσα να διακρίνω την μπλούζα μου ήταν γεμάτη αίματα. Αποχώρησα με φορείο ζαλισμένος, από την σύγκρουση που είχα στον αέρα διεκδικώντας τη μπάλα. Ομως ήξερα ότι ο προπονητής μας είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές και ήταν αδύνατον να αφήσω την ομάδα με 10 παίκτες» παραδέχτηκε ο Γκόμεζ που σηκώθηκε και είπε στο γιατρό: «Δέσε το κεφάλι μου γρήγορα, όσο καλύτερα μπορείς. Δεν υπάρχει χρόνος».


Ο γιατρός αν και στην αρχή αρνήθηκε, τελικά δέχτηκε συμβουλεύοντας τον πιτσιρικά να μην βάζει όμως τα πόδια του (και κυρίως το κεφάλι του) στη φωτιά μέχρι το τέλος. Απλά να βοηθάει περισσότερο στην άμυνα.

Το αίμα του 17χρονου όμως «έβραζε» και όταν η ομάδα του κέρδισε κόρνερ στο 90’ ξέχασε ότι είναι μπανταρισμένος. Οριζοντιώθηκε και με ανάποδο ψαλίδι πέτυχε το κορυφαίο γκολ της διοργάνωσης οδηγώντας το Μεξικό στον τελικό με την Ουρουγουάη (2-0). Εκεί δεν σκόραρε, αλλά ήταν το πρόσωπο του αγώνα και πήρε και την χρυσή μπάλα της διοργάνωσης.

«Θα κοιμηθώ μαζί της απόψε, είναι κάτι μαγικό και ονειρεμένο αυτό που μου συνέβη. Να βάζεις ένα τέτοιο γκολ σε ημιτελικό στο τελευταίο λεπτό και να σε αποθεώνουν οι συμπατριώτες σου την ώρα που μπαίνει στο γήπεδο είναι ειλικρινά κάτι που σου δημιουργεί απίστευτα συναισθήματα.

Ολα έγιναν τόσο γρήγορα, μέσα σε τρεις μέρες και δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω» είπε ο 17χρονος παίκτης, ο μοναδικός της ομάδας του Γκουτιέρεζ, που έχει προλάβει να παίξει ήδη στην κορυφαία κατηγορία του Μεξικανικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα το ντεμπούτο του με την Πατσούκα κόντρα στην Σάντος Λαγκούνα έγινε στις 22 Ιανουαρίου εφέτος στο ίδιο γήπεδο (Nuevo Estadio Corona της πόλης Τορεόν) όπου έγινε ο ημιτελικός με τη Γερμανία!

Παιχνίδια της μοίρας...


Υ.Γ. Το όνειρο του Γκόμεζ πάντως, μετέτρεψε αυτόματα σε…εφιάλτη το όνειρο ενός άλλου συνομίλικού του, Ελληνα της διασποράς, του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, που “φυλάει” την εστία της Γερμανίας και ονειρευόταν στη μεγαλύτερη (όπως λέει ως τώρα) πρόκληση της καριέρας του να κατακτήσει τον Παγκόσμιο τίτλο. Πριν από ένα μήνα είχε φτάσει με τη Γερμανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-17 κόντρα στην Ολλανδία, όπου όμως είχε περάσει ένα εφιαλτικό απόγευμα (5-2 οι «Οράνιε»).

Ο 17χρονος Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο αγαπημένος “Οντι” των Γερμανών, τον οποίο πέρυσι είχε συστήσει ο Γιάνς Λέμαν στον Αρσέν Βενγκέρ στην προσπάθεια να τον πάρουν στην Αρσεναλ από την Στουτγκάρδη ενάντι ιδιαίτερα υψηλού ποσού, είναι το νέο αστέρι των Γερμανών (και της Στουτγκάρδης) κάτω από τα δοκάρια.

Ο νεαρός Ελληνας (που όσο δεν αγωνίζεται στην αντρική εθνική ομάδα της Γερμανίας, μπορεί να διεκδικηθεί από την ελληνική ομοσπονδία για να παίξει στην εθνική της πρώτης του πατρίδας) ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Γερμανίας, ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο μετά την επική ανατροπή (από 1-3) και τη νίκη με 4-3 επί της Βραζιλίας στον αγώνα για την 3η θέση.

Η Στουτγάρδη είχε αρνηθεί πρόταση και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Οδυσσέα, ο οποίος με την εταιρία που έχει χορηγό, στα γάντια του και στα παπούτσια του έχει και τις δύο σημαίες (στο ένα την ελληνική και στο άλλο τη γερμανική) αλλά όπως λέει δεν είναι στο χέρι του να προβλέψει τι θα γίνει στο μέλλον.

Ο έμπειρος βετεράνος Γερμανός παίκτης Ματίας Ζάμερ πάντως, σε δηλώσεις πριν από λίγο καιρό είχε προβλέψει ότι ο Οδυσσέας θα είναι τα επόμενα χρόνια ο βασικός τερματοφύλακας των τρεις φορές Παγκόσμιων Πρωταθλητών Γερμανών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου