Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο τρίτος οδηγός της Toro Rosso, Ντάνιελ Ρικιάρντο, ετοιμάζεται να κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του στην F1 την επόμενη εβδομάδα στο Σίλβερστοουν, αντικαθιστώντας τον Ναράιν Καρθικέγιαν στην HRT




Η είδηση επιβεβαιώθηκε επίσημα από την ισπανική ομάδα, με τον ίδιο τον αυστραλό οδηγό να δηλώνει: "Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα.
"Επρεπε να τσιμπήσω τον εαυτό μου για να καταλάβω ότι είναι αλήθεια! Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να τρέξω στο Σίλβερστοουν. Είναι μια νέα πρόκληση, μια νέα εμπειρία, μια νέα ομάδα, αλλά είμαι έτοιμος να δώσω το 100% σε κάθε περίπτωση".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρικιάρντο θα τρέξει και στους υπόλοιπους αγώνες της φετινής σεζόν με την HRT στη θέση του Καρθικέγιαν, ο οποίος πρόκειται να επιστρέψει το κόκπιτ μόνο στο GP της πατρίδας του, Ινδίας.
Ο δανεισμός του Ρικιάρντο από την Red Bull, στην οποία ανήκει, στην Hispania Racing γίνεται προκειμένου ο ελπιδοφόρος πιλότος να αποκτήσει πολύτιμες αγωνιστικές παραστάσεις με μονοθέσιο F1, ενόψει της πολύ πιθανής προαγωγής του σε ρόλο οδηγού αγώνων της Toro Rosso το 2012.
Ο 22χρονος είχε εντυπωσιάσει με την απόδοσή του στις δοκιμές για πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς τον περασμένο Νοέμβριο.
Φέτος συμμετείχε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής των οκτώ πρώτων GP, οδηγώντας ένα από τα μονοθέσια της Toro Rosso.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου